Datalogi i alt

Datalogien er blevet en allestedsnærværende medspiller i vores liv - på godt og ondt. I fritiden, på arbejdet, når vi sover, når vi kommunikerer. Den bidrager til at løse og belyse samfundsmæssige problemer og muligheder. 

Overalt omgiver vi os med teknologiske løsninger, som er udsprunget af datalogien. I hverdagen mærker vi det, når vi bruger vores smartphone til at finde vej, når vi vælger film på Netflix, når lægen sender os et digitalt svar på en blodprøve eller når vi spiller computerspil. På den større klinge bidrager datalogien til at tælle træer i Sahara til gavn for klimaforskningen, lave beregninger på data, der kan bidrage til mindre social ulighed, detektere fake news på sociale medier, diagnosticere brystkræft til gavn for læger og patienter og senest har datalogien også spillet en vigtig rolle i coronapandemien. 

Datalogi er ikke længere blot en faglighed i sig selv. Det er en faglighed, der vinder indpas i alle tænkelige fagområder, hvor data spiller en rolle. Og en faglighed vi skal udnytte inden for alle områder af vores samfund, hvor den kan bidrage positivt.