13. maj 2017

DXC Technology: Spændende arbejde og stor tiltro til medarbejderne

Profilhistorie

Camilla Just arbejder som Associate Professional Application Designer (Architect Graduate) hos DXC Technology. Her arbejder hun med frontend design, UX, UI, kundekontakt og workshops samt udbudsprojekter. Det bedste ved jobbet er, at der er stor tiltro til en som medarbejder, og at atmosfæren på arbejdspladsen er imødekommende.

"

Du skal have en klar idé om, hvad du synes er fedt. Ingen tvinger dig i en bestemt retning, man er selv ansvarlig for at opsnuse de muligheder, der kan få én derhen, hvor man ønsker at være i sit professionelle liv. Find noget du brænder for, deltag på diverse workshops og kurser (oftest gratis mens i studerer) og tilføj dem, der deltager på Linkedin. Netværk betyder alt nu til dags, og mange jobs bliver besat ved headhunting via Linkedin uden at de offentliggøres yderligere.

Camilla har en Bachelor of Science i Information Technology og er i gang med sin Master of Science i Service Systems Design. Hun arbejder som Associate Professional Application Designer (Architect Graduate) hos DXC Technology, hvor hun har arbejdet siden september 2016, da hun startede sit Graduate-program.

Arbejder med det, hun brænder aller mest for

- Hos DXC Technology arbejder jeg med frontend design, UX, UI, kundekontakt og workshops samt udbudsprojekter. Jeg har fået lov til at arbejde med lige præcis det, jeg brænder aller mest for, og jeg har endnu ikke mødt en kedelig opgave, fortæller Camilla og fortsætter:

- I øjeblikket arbejder jeg på CPR accounten, hvor jeg har designet den grafiske brugergrænseflade for folkekirkens IT. Dette system læner sig op af CPRs interne system til sagsbehandling. Det er et agilt projekt, og vi har arbejdet intensivt med UX og design workshops på en måde, der er relativt ny for projekter til offentlige myndigheder. Der har været et tæt samarbejde mellem Projektledere, Business analyst, Application designer, Testere og Udviklere, og jeg glæder mig til at Folkekirken tager det nye system i brug i efteråret 2017.

I Camillas stilling programmerer hun ikke, men hun møder blandt andet Groovy, Grails, Java, CSS, HTML m.fl., og DXC Technology tilpasser sine kompetencer efter kundernes behov.

Jobmuligheder: Trainees, Graduates og fuldtidsstillinger

DXC søger ikke studerende til at dække studiejobs grundet blandt andet sikkerhedskrav fra deres kunder. Inden mergeren (hvor DXC hed CSC) havde studerende dog mulighed for at ansøge om at skrive deres afhandling i virksomheden – en mulighed som forventes genoptaget. 

- Vi har både trainee- og graduate forløb, og vi modtager som én af de få danske virksomheder trainees og graduates allerede fra bachelorniveau. Derudover har vi og søger en bred palette af fuldtidsmedarbejdere, da vi nu har udviklet os til verdens ledende og uafhængige end-to-end IT Service Leverandør.

Stor tiltro til medarbejderne i en imødekommende atmosfære

- Det bedste ved mit job er, at der er stor tiltro til mit arbejde både internt og eksternt. Jeg bliver sat på niveau med en fuldtidsansat på almindelige vilkår og får derudover de kurser, certifikationer og den hjælp, som tilhører graduate-programmet. Jeg har på de få måneder, jeg har været ansat, allerede arbejdet på de største projekter som blandt andet SKAT og CPR, siger Camilla og uddyber:

- Der er altså virkelig tiltro til en som medarbejder. Der er afsat tid til statussamtaler, selvstudie og deltagelse i kurser ligegyldigt hvilken stilling, man er ansat i, så man kan videreudvikle sig på en helt anden måde og i den retning, man ønsker.

Arbejdsmiljøet hos DXC Technology er hun også glad for. Og her handler det blandt andet om, at man også selv tager initiativ, som på mange andre store arbejdspladser:

- På mit nuværende projekt er der altid én, der henter kage, vi har morgenmad hver fredag, og vi holder jævnligt teambuilding-arrangementer. Derudover har vi en personaleforening, hvor alle kan oprette events - vi har events for hele virksomheden og fitness- og motionsfaciliteter på lokationerne, siger Camilla og fortæller om den imødekommende atmosfære, som hun blev mødt med som helt ny:

- Da DXC hed CSC startede de en kampagne for næste generations teknologi. Det er stadig en mission for virksomheden, og ledelsen ved, at de unge er vigtige for den fremtidige drift. Der er derfor en utrolig imødekommende atmosfære, når man træder ind i virksomheden som nyuddannet og på let usikre ben. Der holdes mange kurser for alle årgange af både trainees og graduates, og man får derfor et ’ekstra’ sikkerhedsnet, hvor man kan vende diverse spørgsmål og udfordringer med nogen, som helt sikkert har stået i samme situation selv.