14. maj 2017

Forecast: Mange forskellige opgaver og nationaliteter

Profilhistorie

Jens Duelund Pallesen er co-founder og softwareudvikler hos Forecast. Her arbejder han med udvikling af de fleste lag i deres applikation. Det bedste ved jobbet er ifølge Jens, at man arbejder med mange forskellige opgaver, og at hans kollegaer har mange forskellige nationaliteter.

"

Det er selvfølgelig en kliché - men gå efter noget, som, du synes, er sjovt!

Som datalog er jobmulighederne bedre end for de fleste andre uddannelser, så der er gode muligheder for at finde noget, som man brænder for.

Jens er uddannet kandidat i Datalogi fra DIKU og har siden 2013 været ansat som co-founder og softwareudvikler hos Forecast.

Udvikling af flere lag

- Hos Forecast arbejder jeg med udvikling af de fleste lag i vores applikation, men hovedsagligt backend, 3. parts integrationer samt beregninger til datavisualiseringer / rapporter, siger Jens og fortsætter:

- Vi har for nylig lanceret en version 2 af vores software, som er en komplet genskrivning af alle lag i applikationen. Det har været hårdt, men også utrolig spændende at designe og bygge det hele fra grunden igen. Vi havde en unik mulighed for at få korrigeret alle de uhensigtsmæssigheder, der var i vores oprindelige design. Derudover gik vi fra en GWT-baseret framework, hvor hele applikationen var en stor ikke-distribuerbar klump kode til nu at have en meget mere moderne arkitektur med en mere moderne framework, som kan distribueres og yde selv under stort pres. 

Hos Forecast programmeres der hovedsageligt i Java, JavaScript (React + Node.js) og Python.

Jobmuligheder: Programmering, design, marketing m.m. – også for studerende

Forecast er en start-up virksomhed, men de har folk ansat inden for flere felter. Selvfølgelig inden for de tekniske grene som programmering og machine learning, men de har også medarbejdere inden for usability, design, salg og marketing.

- Vi har også et par studerende – og nogle af dem, har kombineret deres studieprojekter med projekter, som vi har haft i virksomheden, uddyber Jens.

Mange forskellige opgaver og nationaliteter

- Jeg elsker at være en del af en virksomhed, hvor vi bygger noget nyt op. Det er ikke en dagligdag med de samme rutineopgaver igen og igen. Alle dage er forskellige, og hver uge byder på nye udfordringer. Vi arbejder med en masse spændende teknologi og med opgaver, der spænder bredt - over alt fra applikationsudvikling og machine learning til at administrere og udvikle et større Amazon AWS hosting setup, fortæller Jens.

Det er dog ikke kun det faglige, der gør Forecast til en god arbejdsplads – også menneskerne og miljøet fremhæver han:

- Vi er en tæt gruppe med flere forskellige nationaliteter. Foruden dansk baggrund er vi også heldige at have kollegaer med spansk, polsk, fransk og argentinsk baggrund. Det er fedt at være en flok af så forskellige kulturer. Forecasts kunder kommer ligeledes fra hele verden, så det giver også rigtig god mening for virksomheden at have dette internationale fokus, forklarer han og fortsætter:

- Derudover giver det at arbejde i en mindre virksomhed gode muligheder for selv at påvirke ens egen dagligdag, samt den måde der arbejdes på. Det er meget frit, uformelt og så har vi det sjovt hos Forecast. Vi har tit travlt, men vi er gode til samtidig også at have det sjovt.