18. april 2016

Karriereprofil: Jón fik en stor mulighed – og tog den

DIKU Karrieredag

Med en succesfuld start hos Accenture direkte efter sin kandidatuddannelse på DIKU har Jón formået at blive den primære teknologiske medarbejder på hans nuværende opgave. Her gælder det om både at have det større billede for øje og samtidig være den, man går til, for tekniske detaljer.

Jón kommer fra en lille by i Island. Efter gymnasiet tog han til Reykjavik for at studere matematik og med en bachelorgrad i bagagen arbejdede han to år som software udvikler. Selvom han var glad for den praktiske erfaring, han tilegnede sig, følte han, at det var tid til at komme videre med uddannelsen. Han flyttede derfor til Danmark og startede på DIKUs kandidatuddannelse. Han forsvarede sit speciale i december 2014 og allerede i januar 2015 startede han hos Accenture i deres AT &A gruppe (Advanced Technology and Architecture).

Jón fik en stor mulighed – og tog den

Allerede på sin anden dag hos Accenture blev Jón ringet op af en projektleder:

- Jeg blev bedt om at tage over for en erfaren system arkitekt, der arbejdede for en stor Financial Services klient. Opgaven virkede ekstremt udfordrende, og for at være ærlig, også en smule skræmmende, men jeg besluttede mig for at springe ud i det, fortæller Jón, og fortsætter:

- Ude hos kunden blev jeg taget varmt imod, og i begyndelsen arbejdede jeg tæt sammen med min chef og andre teammedlemmer, så jeg hurtigt fik stiftet bekendtskab med de forskellige systemer og processer.

- Jeg har allerede fået stort ansvar på projekter, og så skader det ikke at jeg har været ude og rejse for Accenture, en måned i Indien, og så ture til Spanien og Norge.

Kompetenceudvikling med fart på

Jón oplevede, at han lærte rigtig meget på kort tid:

- Det var en helt anden oplevelse af at lære end på universitetet. I mit job har jeg forbedret mig inden for Java, Python, Linux, DevOps, Middleware mv. Derudover har jeg lært nye færdigheder inden for koordinering med kunder og andre konsulentfirmaer, når jeg har været tilknyttet opgaver med stor spændvidde, fortæller Jón

Også plads til det sociale

Selvom der er fart på hos Accenture, er der stadig plads til sociale aktiviteter, lige fra fælles campingture og madlavning over åben ild, til biografture og lan parties:

- Jeg har allerede fået nogle gode venner og lært mange nye ting, afslutter Jón.

 

Du kan møde Accenture på DIKUs Karrieredag 12. maj 2016