20. april 2017

Netcompany: Man føler, man gør en forskel

Profilhistorie

Esben Warming Pedersen arbejder som Senior Consultant for Netcompany. Han arbejder blandt andet med værktøjer til selvbetjeningssystemer og har desuden en del kundekontakt. Det bedste ved Netcompany som arbejdsplads er ifølge Esben, at man får ansvar og derfor føler, at man gør en forskel.

"

Forvent ikke at du allerede nu ved, præcis hvad du vil. Jeg tror, man får mere ud af at møde arbejdsverdenen med et åbent sind og være nysgerrig og ad den vej finde ud af, hvilke dele af IT-udviklingen man bedst kan lide. Så vælg et sted, hvor der er mulighed for at skifte spor, hvis du gerne vil dufte lidt til noget nyt græs.

Esben er uddannet kandidat og ph.d. i Datalogi fra DIKU og har siden den 1. november 2014 arbejdet som Senior Consultant for Netcompany.

Arbejdet som konsulent

Han arbejder blandt andet med værktøjer til selvbetjeningssystemer og har også en del kundekontakt:

- Lige nu arbejder jeg på et større projekt for en stor offentlig kunde, hvor vi sidder omkring 30 mand. Jeg er ansvarlig for det team, der laver selvbetjeningsportalen, som borgerne skal benytte. Min fornemmeste opgave er atsørge for, at medlemmerne på mit team kan koncentrere sig om at udvikle. Det gør jeg ved hele tiden at tænke frem i tid, sådan at designet er på plads, når teamet skal i gang med at implementere. Det betyder, at jeg holder rigtig mange designworkshops med vores kunde og prøver at gribe flere bolde end der bliver kastet op i luften, fortæller han og fortsætter:

- Den mest spændende opgave, jeg har arbejdet på, var en opgave for Erhvervsstyrelsen. Her var jeg med til at lave et værktøj, som de danske styrelser kan bruge til at designe selvbetjeningsløsninger – altså et system til at designe små selvbetjeningssystemer i. Det var første gang, jeg arbejdede med et stort enterprise system med 4 serverlag (dev, test, præproduktion og produktion), og jeg lærte utrolig meget af det projekt. I dag driver vores system mere end 300 små selvbetjeningssystemer, så det kan sagtens være, at du har været forbi systemet uden at vide det.

De fleste af de løsninger, der programmeres hos Netcompany, er lavet i C# eller Java. Men de er heller ikke bange for at tage nye teknologier eller sprog ind. Generelt er det sådan, at hvis en teknologi giver værdi for projektet, så bruger de den teknologi.

Karrierespor for enhver

Netcompany er en succesfuld IT-virksomhed med mange forskellige jobmuligheder både af mere teknisk og serviceorienteret karakter:

- Der er flere forskellige karrierespor, man kan følge. Hvis man interesserer sig mest for programmering og det tekniske, kan man følge specialistsporet eller arkitektursporet. Hvis man er mere interesseret i kundekontakt og projektledelse, så kan man følge konsulentsporet. Og er man interesseret i serverkonfiguration og DevOps, så har vi Netcompany Operations, som sørger for en velfungerende infrastruktur og deployproces for vores mange applikationer, fortæller han og fortsætter:

- Hvis man er til machine learning, så har vi vores Information Management afdeling, som arbejder med Big Data og hjælper vores kunder med at forstå deres data. Det kunne f.eks. være en fagforening, som gerne vil lave machine learning på deres eksisterende medlemshistorik, så det bliver muligt at forudsige, hvilke medlemmer der er i højest risiko for at melde sig ud næste gang. Så der er virkelig noget for enhver – og vi har studiejobs og fuldtidsjobs i alle afdelingerne.

Man føler man gør en forskel - og man har det sjovt

- Hos Netcompany er filosofien, at man lærer bedst ved at få fingrene i maskineriet, og som nyansat får man ansvar og kundekontakt fra dag ét. Det er fedt, fordi man bliver udfordret og føler, at man gør en forskel. Man kommer på dybt vand – men aldrig dybere end man kan bunde, og aldrig uden livline. Der står altid dygtige kolleger klar til at hjælpe, og man får tilknyttet en erfaren mentor, som man kan spørge til råds og som vejleder én under hele ens karriereforløb, fortæller Esben.

Det er dog ikke kun det store ansvar, der gør Netcompany til en rigtig god arbejdsplads. Det er også det sociale arbejdsmiljø:

- Der er et godt sammenhold på de forskellige projekter, og ligesom på DIKU er der en masse sociale aktiviteter efter arbejdstid: Brætspilsklubber, vinsmagning, fredagsbar, temafester, badminton og fodbold mv. En af de fem værdier, Netcompany bygger virksomheden på er ”Vi har det sjovt!” - og det kan man mærke, afslutter Esben.