01. maj 2017

Nordea: Ingen dage er ens

Profilhistorie

Anders Markussen arbejder som Graduate hos Nordea Capital Markets IT. Her arbejder han blandt andet med handelsplatforme, men stillingen som Graduate giver mulighed for at prøve noget forskelligt. Det bedste ved Nordea Capital Markets IT er ifølge Anders, at ingen dage er ens - og der altid er nyt at lære.

"

Find et job, der både er udfordrende, sjovt og spændende. Det kan selvfølgelig som studerende eller nyuddannet være svært at læse ud fra jobopslagene, om jobbet vil tilfredsstille ens krav. Jeg valgte derfor et Graduate-program, da jeg forlod DIKU, da det gav mig en optimal mulighed for at finde den rette plads i virksomheden, hvor jeg både kan have det sjovt, være udfordret og bidrage mest muligt til virksomhedens succes. 

Anders har taget en bachelor, kandidat og ph.d. i Datalogi fra DIKU, og han har siden oktober 2016 været ansat som Graduate hos Nordea Capital Markets IT.

Graduate: Forskellige jobmuligheder

- Jeg er en del af Graduate-programmet, hvor man har mulighed for at skifte mellem forskellige stillinger over en 2-årig periode sideløbende med et Graduate-forløb, der fokuserer på både personlig udvikling og karriereudvikling. Jeg er i gang med min første stilling i Graduate-programmet, hvor jeg arbejder i den del af organisationen, der fokuserer på at forstå/modellere vores kunders adfærd i vores digitale handelsplatforme, siger Anders og uddyber:

- Min nuværende stilling kan nok bedst beskrives som en blanding mellem at være ”full-stack”-udvikler og data-scientist, hvor min opgave, sammen med det lille team jeg arbejder i, er at designe en platform til modellering og præsentation af data omkring vores kunders adfærd på vores handelsplatforme med henblik på at forbedre vores services, så den passer bedre til brugernes behov.

Hos Nordea Capital Markets IT programmerer Anders mest i ”main stream”-sprogene, men brugen af programmeringssprog varierer meget på tværs af organisationen:

- Næsten alle ”main-stream” sprog bliver benyttet i større eller mindre grad (f.eks. Java, C++ og Python). Derudover er der også mulighed for at stifte bekendtskab med en række mindre kendte sprog, hvis man kommer til at arbejde i andre dele af organisation.

Anders beskriver selv arbejdet med handelsplatformen, som den mest spændende opgave han har haft hidtil:

- Muligheden for at være med til at designe og udvikle en platform til brugeradfærdsmodellering har været en super spændende og udfordrende opgave, som jeg ser frem til at videreudvikle og se benyttet i fremtiden til at forbedre vores kunders oplevelse af vores service.

Det er dog ikke kun som Graduate, at Nordea Capital Markets IT har jobprofiler:

- Mulighederne i Nordea Capital Markets IT er mange. Vi har både studiejobs, Graduate-forløb og fuldtidsstillinger. Samtidig har vi også til tider studerende, der laver studieprojekter i samarbejde med os eller studerende, der har praktikophold hos os.

Ingen dage er ens - der er altid nyt at lære

- Det bedste ved mit job er, at ingen dage er ens. Der er altid nye udfordringer og ting at lære, hvilket er enormt vigtigt for mig. Mit job giver mig mulighed for at bruge en meget bred vifte af de ting, jeg har lært gennem min tid på DIKU samtidig med, at jeg får mulighed for at lære en masse nyt inden for andre fagområder, der relaterer sig til finansverdenen, fortæller Anders og fortsætter:

- Nordea Capital Markets IT er for mig et rigtig godt sted at arbejde. Det er en international arbejdsplads, hvor der er plads til alle og mulighed for fortsat at udvikle sig og lære nyt hver dag. Samtidig er Nordea som helhed et enormt spændende sted fra et IT-perspektiv, da der i de kommende år investeres massivt i at give banken en ny og meget mere strømlignet IT-infrastruktur.

Foruden det interessante arbejde beskriver Anders også Nordea Capital Markets IT som et behageligt sted at være:

- Arbejdsmiljøet er rigtig behageligt. Jeg har mange rigtig gode kolleger, der altid er venlige og hjælpsomme. Samtidig er der en god balance mellem arbejdstid og fritid, hvilket for mig er et meget vigtigt parameter i valget af arbejdsplads.