02. maj 2016

Karriereprofil: Camilla er en del af graduate-programmet hos Danske Bank Group IT

DIKU Karrieredag

Camilla er cand.scient. i matematik og er ansat i Danske Banks graduate-program, som hun afslutter ultimo maj. Danske Banks Group IT har over 2000 ansatte placeret i Danmark såvel som i udlandet. Som en del af Danske Bank-koncernen er det er i høj grad muligt at præge sin karriere i en retning, man synes er spændende.

I graduate-programmet arbejder Camilla som software engineer inden for mainframe-udvikling. Indtil for ganske nylig arbejdede hun med bankens kerneinfrastruktur i form af produkt- og kontosystemerne, hvor hun både stod for vedligehold og nyudvikling, herunder også kontakt til forretningsdelen af banken. Nu arbejder hun i stedet med forskellige udviklingsværktøjer, udarbejdelse af guides og anden information til udviklere og snart også med intern uddannelse.

Fordi Camilla er uddannet matematiker oplever hun, at der stadig er meget at lære om softwareudvikling, men den matematiske baggrund giver også fordele:

- Jeg bruger primært min matematiske baggrund, når jeg skal analysere en problemstilling og finde den bedst mulige løsning. Jeg har også været heldig at få lov til at bruge min baggrund til at læse op på skedulering, da jeg er blevet involveret i et proof of concept på, om vi kan optimere kørslen af vores batchjobs, fortæller Camilla.

En bred vifte af opgaver hos Danske Bank

Danske Bank Group IT er et stort selskab, og det betyder, at der foregår en masse spændende arbejde i de forskellige afdelinger, som laver alt fra vedligehold af platformene til traditionelle banksystemer til videreudvikling af MobilePay. Derfor kan Danske Bank tilbyde mange meget forskellige udfordringer til de studerende:

- Et graduateprogram er en rigtig god måde at starte sin karriere på. Man har et netværk blandt andre nyuddannede fra første dag, og en rotation til en anden afdeling er en unik mulighed for at udvikle sig fagligt. Jeg roterede til den afdeling, der blandt andet har ansvar for mainframe-afdelingen. Her lærte jeg en masse om mainframes generelt, om bankens setup, og jeg var med til at skrive et infrastrukturmodul, som skal bruges af bankens øvrige udviklere, afslutter Camilla.

Du kan møde Danske Bank til DIKUs karrieredag 12. maj 2016.