19. april 2016

Karriereprofil: Esben er konsulent hos Netcompany

DIKU Karrieredag

Som konsulent hos Netcompany benytter Esben sine kompetencer fra datalogistudiet til at designe og udvikler systemer for bl.a. Erhvervsstyrelsen og Trafik- og Byggestyrelsen. Et alsidigt arbejde som kræver både gennemtænkte algoritmer, forståelse for kundens forretningsområde og udvikling af brugergrænseflader.

Esbens arbejde er centeret omkring digitalisering af kommunikation mellem virksomheder og det offentlige.

- Som borgere er vi blevet vant til at udfylde selvangivelse, adresseflytning og receptfornyelse digitalt på nettet. Men for virksomheder foregår mange processer stadig ved at sende papirblanketter og breve frem og tilbage. Det arbejder de danske ministerier og styrelser i disse år kraftigt på at lave om på, fortæller Esben.

Udfordringer på flere niveauer

Esben udvikler systemer, som er kritiske for hele kundens forretning. Derfor skal de løsninger og algoritmer, de koder, være gennemtænkte og performe godt – også under stor brugerbelastning. Arbejdet som konsulent er desuden udfordrende og stiller krav til at kunne sætte sig ind i kundens forretningsområde og forstå behovet for at kunne designe den rigtige løsning.

- Nogle kunder har ikke så stor teknisk forståelse, og i den situation skal jeg være i stand til at gøre det uforståelige forståeligt. Det er en god udfordring, da det tvinger mig til at være skarp til at formidle teknisk komplicerede problemstillinger, fortæller Esben.

Datalogien som fundament

På datalogistudiet tilegnede Esben sig evnen til hurtigt at sætte sig ind i nye teknologier, sprog og rammeværker - en evne han anser som uundværlig i sit daglige arbejde.

Han benytter desuden sin analytiske evne til at analysere og forstå komplekse problemer og bryde dem ned i mindre bidder, så de bliver mulige at implementere:

- Når der skal laves brugergrænsefladedesigns og mockups, har jeg stor glæde af de usability- og brugervenlighedskurser, jeg tog under studiet. Det nytter ikke noget at lave en teknisk god løsning, hvis ikke brugerne forstår, hvordan man bruger den, fortæller Esben.

På dybt vand, men aldrig dybere end man kan bunde

Hos Netcompany er filosofien, at man lærer bedst ved at få fingrene i maskineriet, og som nyansat får man ansvar og kundekontakt fra dag ét:

- Det er fedt, fordi man bliver udfordret og føler, at man gør en forskel. Man kommer på dybt vand – men aldrig dybere end man kan bunde og aldrig uden livline. Der står altid dygtige kolleger klar til at hjælpe, og man får tilknyttet en erfaren mentor, som man kan spørge til råds og som vejleder én under hele ens karriereforløb, fortæller Esben.

Han oplever, at der er et godt sammenhold på de forskellige projekter, og ligesom på DIKU er der en masse sociale aktiviteter efter arbejdstid; brætspilsklubber, vinsmagning, fredagsbar, temafester, badminton og fodbold mv.

- En af de fem værdier, Netcompany bygger virksomheden på er ”Vi har det sjovt!” - og det kan man mærke, afslutter han.

Mød Netcompany til DIKUs Karrieredag 12. maj 2016