18. april 2016

Karriereprofil: Mathias har studiejob hos Prolog Development Center

DIKU Karrieredag

Mathias er i gang med sin kandidat i informationsteknologi og arbejder hos Prolog Development Center. Studiejobbet er for Mathias en mulighed for at komme ud i en virksomhed og få omsat teori til praksis.

Mathias blev allerede på andet bachelorsemester ansat hos Prolog Development Center som supporter. Sidenhen har han fået flere og flere opgaver, i takt med at han er kommet længere på sit studie:

- Jeg sidder ofte med et lille projekt ad gangen, som jeg så færdiggør og går videre til noget nyt.
På det seneste har jeg videreudviklet på vores Android app, kigget på neurale netværk og machine learning samt skrevet nogle C# scripts til et Unity projekt, fortæller Mathias.

Hos Prolog Development Center oplever Mathias forskellige typer af udfordringer. Ofte skal han sætte sig ind i helt nye teknologier o.l. og derefter komme med et bud på, hvorvidt det kan anvendes i de forskellige projekter.

- Jeg har også prøvet at blive bedt om at komme med et overslag på, hvad det ville koste at udvikle en bestemt app, hvilket jeg bestemt synes var udfordrende, fortæller Mathias.

Fra uddannelse til praksis

Mathias oplever at kunne hente hjælp fra sin uddannelse til de forskellige projekter, han arbejder med. Han har oplevet at kunne anvende teknikker, han har lært direkte i forbindelse med et projekt:

- For nogen tid tilbage skulle jeg lave en lille demo Java applikation, som skulle optage lyd og sende det til en server løbende og håndtere svarene. Jeg havde netop haft et kursus om parallelprogrammering, og det hjalp mig virkelig meget med at få det hele til at spille uden problemer.

Mathias er glad for at være hos Prolog Development Center, hvor der ud over spændende arbejdsopgaver også er tid til sociale arrangementer:

- Jeg kan rigtig godt lide at arbejde her, jeg har nogle venlige og kloge kollegaer, og der er også en masse sociale arrangementer såsom gaming aftener, fodbold osv., som gør, at man kommer til at kende sine kollegaer rigtig godt, afslutter Mathias.

Mød Prolog Development Center til DIKUs karrieredag 12. maj 2016