09. maj 2016

Karriereprofil: Peter er Seniorkonsulent hos Nine

DIKU karrieredag

Peter er Senior Consultant hos Nine, der arbejder med centrale og kritiske infrastrukturer. Aktuelt er han "schweizerkniv" for en kunde, hvor han varetager alt fra den løbende kundekontakt, udarbejdelse af kravspecifikationer og løsningsforslag, implementeringen af løsningen til idriftsættelse og opfølgning.

Hvad laver du hos Nine?

En del af min tid bruger jeg på at afklare kundens krav og finde frem til det løsningsforslag, der lander det helt rigtige sted mellem løsningens tekniske beskaffenhed og kundens forretningsmæssige behov.

Nine's ambition er at blive kundens foretrukne og fortrolige sparringspartner. Det kræver at man som konsulent sætter sig grundigt ind i deres forretning for at kunne rådgive bedst muligt både teknisk og forretningsmæssigt. Derudover implementerer jeg også aftalte udvidelser og ændringer til løsningen. 

Hvilke datalogiske udfordringer oplever du i dit arbejde?

En datalogisk udfordring jeg oplever på dette projekt og som aldrig må undervurderes er afklaring af krav. De tekniske udfordringer skal nok blive løst, men det kan være sin sag at finde frem til kundens egentlige ønsker til løsningen. En del af det, går ud på at afveje løsningsmulighederne i forhold til økonomi, omfang og kompleksitet.

Blandt de mere konkrete datalogiske udfordringer er nye teknologier, da man som konsulent skifter projekt af og til. Det giver mulighed for at tilegne sig nye færdigheder og holde sig ajour. Hos Nine bestræber vi os på at følge med i de nyeste teknologier - ikke fordi de er nye - men fordi de kunne være bedre.

Hvordan bruger du din datalogiske baggrund?

Jeg bruger de generelle datalogiske færdigheder jeg tilegnede mig og især de objektorienterede design principper. De blødere kurser omkring projektledelse og systemudvikling havde jeg mindre fokus på i min studietid, men gennem mine 9 år i branchen har de vist sig stadig mere relevante og vigtige.

Hvad kan NINE tilbyde DIKUs studerende?

Nine kan tilbyde studerende og færdiguddannede et mål for karrieren. At komme til at arbejde i et konsulenthus med dygtige og erfarne kolleger, hvor der er fokus på kunden og kvaliteten, der leveres. Hvor der bliver taget ansvar. Derudover et miljø hvor der opfordres til videreuddannelse både i form af kurser og konferencer. Nine har et stærkt fagligt miljø, hvor sparring med dine kolleger er en naturlig del af hverdagen.

Nine bestræber sig på at holde organisationen slank og fri for unødigt fedt. Der bruges ikke unødigt krudt på processer for processernes skyld. Derimod er der en villighed til at løse problemer straks når de opstår. Der er et stærkt fokus på vores leverancer og kunderelationer.

Du kan møde NINE til DIKUs karrieredag 12. maj 2016