20. april 2016

Karriereprofil: Thomas arbejder med integration mellem forskellige softwaresystemer hos Sopra Steria

DIKU karrieredag

Hos Sopra Steria er der stor variation i arbejdsopgaverne, og med sin datalogiske baggrund oplever Thomas fordelen i at kunne analysere og omsætte kundens krav til specifikke løsninger.

Thomas er software developer. Som konsulent for Sopra Steria arbejder han med integration mellem forskellige software systemer. I øjeblikket er han en del af et SCRUM team, hvor han beskæftiger sig med både afklaring, design og implementering af funktionalitet og løsninger.

Som konsulent oplever Thomas at det er nødvendigt at være omstillingsparat, da man arbejder med mange forskellige typer kunder med vidt forskellige typer krav, og ofte er man ude i kundernes virksomheder. Som konsulent bliver man bedt om at løse mange forskellige arbejdsopgaver, og Thomas oplever stor variation i sin hverdag. Udfordringen er dog også, at man derfor ind i mellem stilles opgaver man ikke tidligere har beskæftiget sig med:

- For at kunne løse disse opgaver vil man derfor også løbende skulle tillære sig ny viden og kompetencer, da man som konsulent aldrig bliver ”færdiguddannet”, fortæller Thomas.

Fra analyse til specifikke arbejdsopgaver

I sit arbejde som udvikler gør Thomas dagligt brug af de værktøjer han lærte under sit studie.

- Det har især været gavnligt, at jeg fra universitetet har lært at analysere og omsætte krav og beskrivelser til specifikke arbejdsopgaver. Dette betyder, at jeg hurtigt kan identificere muligheder, løsninger og udfordringer samt være i stand til at tale med kunden i øjenhøjde, når nogle af disse skal forklares eller diskuteres, fortæller Thomas.

- I Sopra Steria er der en masse dygtige kollegaer indenfor forskellige arbejdsområder, der er gode til at dele viden og lære fra sig. Derudover er der stor fokus på faglig udvikling og man opfordres til at tilegne sig ny viden og kompetencer inden for de områder man finder interessante, hvorfor man har stor indflydelse på den retning man som konsulent bevæger sig i, afslutter Thomas.

Mød Sopra Steria på DIKUs karrieredag 12. maj 2016