18. april 2016

Karriereprofil: Søren er softwareudvikler hos Tradeshift

DIKU Karrieredag

Søren arbejder primært som softwareudvikler og i nogle tilfælde også som Scrum master. Han har været hos Tradeshift siden sommeren 2013 og har arbejdet på forskellige teams, både i San Francisco og København.

Hvilke udfordringer oplever du i dit arbejde?

- Når man udvikler et B2B-produkt, skal man sætte sig ind i nogle komplekse arbejdsgange og processer, som man i højere grad er skånet for i C2C produkter. Som softwareudvikler skal man derfor bruge tid på at sætte sig ind i og forstå de problemstillinger, som vi gennem software prøver at løse for vores kunder.

Hvordan bruger du din datalogiske baggrund?

- Min akademiske baggrund er en bachelor fra ITU i Global Business Informatics. Dette er en tværfaglig uddannelse, der forbinder virksomhedsforståelse og IT. Det kan lyde meget abstrakt og være svært at sætte ord på præcis hvad man bruger i dagligdagen, men jeg føler, det har givet mig en ballast, jeg kan trække på i det daglige.

- Min datalogiske baggrund er hovedsageligt selvlært og fremkommet gennem flere års iværksætteri med forskellige startup-projekter. Jeg kunne til tider godt savne en mere teoretisk tilgang til datalogi, som den man kan få fra DIKU, selvom learning-by-doing også kan give andre gode vinkler.

Hvordan er det at arbejde hos Tradeshift?

- Tradeshift er et spændende sted med store ambitioner og plads til skøre idéer, hvilket allerede kom til udtryk under min indledende jobsamtale. Jeg var et par uger tidligere blevet sigtet for overtrædelse af persondataloven, da jeg havde gjort opmærksom på nogle sikkerhedsproblemer ifm. brugen af CPR. Dette så Tradeshift dog ikke som et problem, og de endte efterfølgende med at betale en stor del af de efterfølgende sagsomkostninger.

- Til daglig arbejder vi på den teknologiske "frontier" med problemstillinger, den også bander over i Silicon Valley. Det kan både være ekstremt spændende og frustrerende. I en startup virksomhed, hvor der stadig er langt til en mållinie, der hele tiden rykker sig, kan man ikke forvente 100 % stabilitet. Prioriteterne ændrer sig, men det giver også en mulighed for at prøve nye ting og undervejs vurdere, hvad man bliver mest motiveret af.

Mød Tradeshift til DIKUs karrieredag 12. maj 2016