25. april 2016

Karriereprofil: Sebastian er udvikler hos Jobindex

DIKU Karrieredag

Sebastian startede som studentermedhjælper hos Jobindex i 2012. Da han i 2015 var færdig som kandidat fra DIKU, blev han fastansat som udvikler hos Jobindex. Han opfordrer alle datalogistuderende til at få sig et studiejob, da det giver en ekstra dimension i forhold til det, man lærer på studiet.

Sebastian er udvikler hos Jobindex, og sammen med sine kollegaer holder han Jobindex, IT-Jobbank, Stepstone og Jobbsafari kørende. Backenden består af Perl og frontenden består af HTML/Javascript. Sebastian laver primært en kombination af vedligeholdelse og modernisering af Jobindex’ eksisterende kodebase og udvikling af ny funktionalitet til de interne og eksterne systemer. Det kan være alt fra at lave robotter, der scanner Internettet for at finde jobannoncer, til at gøre dele af siden responsiv, så at den ser pæn ud på både mobiltelefoner og almindelige PC'er.

Sebastian oplever en varierende arbejdsdag, der spænder fra det generelle til det mere specifikke:

- Vores hold er generalister, så jeg har behov for at have en bred forståelse for både det dybt tekniske, men også det menneskelige element. En dag kan jeg arbejde med at gøre bestemte systemer mere brugervenlige, så vores besøgende får den ønskede information på så behagelig en måde som muligt. Den næste dag kan jeg sidde med hovedet begravet i noget dybt matematisk machine-learning kode og arbejde på at forbedre, hvordan vi anbefaler jobs til vores brugere. Derudover har vi en del systemer, vi bruger internt, og som er udviklet in-house. Når vi udvikler disse skal vi i tæt dialog med de andre afdelinger, der skal bruge dem, og forsøge at afdække deres behov og levere et system, der lever op til dem, fortæller Sebastian.

Uddannelsen som datalog giver en bred generel viden

Evnen til at bevæge sig mellem det generelle og specifikke tilegnede Sebastian sig allerede som studerende:

- I løbet af min uddannelse har jeg opbygget en bred generel viden, der gør, at jeg har muligheden for at gøre de spring, jeg nævner. Det er rart at have muligheden for og forståelsen til at kunne grave sig dybere ned i systemer og forstå dem, hvis de ikke opfører sig, som man forventer. Selv hvis det involverer, at man skal grave sig dybt ind i et C-program, andre har bygget, for at finde ud af hvor der sker en race-condition, fortæller Sebastian.

Èn stor familie hos Jobindex

Hos Jobindex oplever Sebastian at være en del af et hold med gode sparringspartnere, og på tværs af afdelingerne er der et godt sammenhold:

- Jobindex går meget op i, at vi ansatte skal have det godt. Der er faste fredagsbarer, hyppige fester, god personaleforplejning; ikke en finger at sætte på det. Vi er lidt som en stor familie, selv på tværs af afdelingerne, og det er generelt et rigtig hyggeligt sted at arbejde. Vores direktør, Kaare Danielsen, uddannet fra DIKU, han har endda sit kontor lige ved siden af vores kantine, og døren er altid åben. Hvis man har noget, man føler kan/bør gøres anderledes, så kan man bare gå ind og snakke med ham. Der er ikke en masse bureaukrati i vejen; alle bliver hørt, hvis de har noget at bringe til bordet, afslutter Sebastian.

Mød Jobindex til DIKUs Karrieredag 2016