26. april 2017

Schantz: Interessante og alsidige opgaver i en ikke-datalogisk branche

Profilhistorie

Martin Elvers arbejder som konsulent og udvikler for Schantz. Her er han blandt andet med til at udvikle deres administrations- og rådgivningssystemer. For ham er det bedste ved Schantz som arbejdsplads, at man selv er med til at vælge sine arbejdsopgaver, og at de har et sammenhold, der strækker sig ud over arbejdstiden.

"

Lad jer ikke skræmme af ”kedelige” brancher. Jeg var selv i tvivl, om forsikrings-/pensionsbranchen var det rigtige for mig, da jeg blev færdig, men jeg er blevet glædeligt overrasket over alsidigheden af opgaver og mulighederne for også at inkorporere datalogiske kerne-værdier i systemerne. Ikke-datalogiske brancher giver et helt særligt perspektiv på, hvad IT og datalogi kan bruges til ude i den ”virkelige” verden.

Martin er uddannet kandidat i Datalogi fra DIKU og har arbejdet som konsulent og udvikler for Schantz i de sidste 3,5 år.

En bred palette af arbejdsopgaver

Hos Schantz arbejder Martin blandt andet med deres pensionsadministrationssystem og prognosemotoren til deres rådgivningssystem:

- Jeg er blandt andet udvikler på Schantz Life, som er et pensionsadministrationssystem med fokus på tekniske opgaver i den generelle del af systemet. Eksempler på opgaver kunne være automatisk generering af domæne-model, transaktionshåndtering, support af forskellige databaser samt API til portaler, apps, m.m. Desuden er jeg også arkitekt på prognosemotoren til PensionsPlan, der er vores pensionsrådgivningssystem, fortæller Martin og fortsætter:

- Den mest spændende opgave, jeg har haft hidtil, må være, da jeg var med til at bygge en pensionsprognosemotor op fra bunden. Det indbefattede alt fra den matematiske kerne og håndtering af forretningsregler til definition og implementering af offentligt API, performanceoptimering og kundetilpasninger.

Hos Schantz programmeres der primært i Java og C#, men de har også eksempelportaler og apps, der er skrevet i diverse andre sprog blandt andet Swift, Dart, TypeScript og JavaScript.

Gode jobmuligheder for både færdiguddannede og studerende

Hos Schantz er der mange forskellige jobmuligheder hvad enten du er datalog eller blot interesseret i IT:

- Der er jobmuligheder for både frontend- og backendudviklere, arkitekter og testere. Som studiejob kan man komme til at sidde med fingrene nede i store forretningstunge systemer, hvor man typisk starter i et hjørne og arbejder sig gennem koden ved at skrive tests, være med på udviklingsmøder og arbejde tæt sammen med andre udviklere. Og det er ikke et krav, at man kender til forsikring og pension i forvejen, fortæller Martin.

Interessante opgaver og sammenhold - også uden for arbejdstiden

- Det bedste ved at arbejde hos Schantz er, at der er gode muligheder for at vælge opgaver, man synes er interessante, og at man er med til at påvirke, hvilken retning systemerne skal gå. Der bliver gjort meget for at sikre, at medarbejderne er tilfredse med deres arbejde og har mulighed for at udvikle sig, fortæller han og uddyber:

- Arbejdsmiljøet er uformelt med plads til sjov og mulighed for at fordybe sig og tage ansvar for sine opgaver. Hvis man har et spørgsmål, er alle hjælpsomme og giver sig tid til at svare - også i perioder, hvor der er travlt. Vi sidder i åbne, lyse lokaler, hvor vi arbejder i mindre teams med meget forskellige kompetencer. Typisk er der en forretningsanalytiker/tester, arkitekt og et par udviklere i et team.

Men det er ikke kun det faglige arbejdsmiljø, som Martin sætter pris på:

- Jeg er utrolig glad for mine dygtige kollegaer og vores stærke sociale sammenhold, der også strækker sig ud over arbejdstiden for eksempel i form af cykel- og løbeklub, ginsmagning, bordfodbold og brætspil, afslutter Martin.