10. maj 2017

Tradeshift: Frihed, indflydelse og skarpe kolleger

Profilhistorie

Nicolai Willems er DevOps Engineer hos Tradeshift. Her arbejder han i deres Continous Integration and Continous Deployment team og er især glad for den indflydelse og ansvar samt de skarpe kollegaer, der følger med jobbet.

"

På et overordnet plan: Find et emne du kan lide. Hvis du finder det, du kan lide, så er du enten god til det eller motiveret til at blive god.

 

Det er skræmmende at blive færdig, og man kan godt tænke, hvad pokker er det, jeg kan. Der har det hjulpet mig at se tilbage på mine mål, da jeg startede, og hvordan de har ændret sig gennem studietiden.

 

I en specifik virksomhed: Stil spørgsmålet Hvordan hjælper virksomhedens mål mig med at nå mine mål?. Det virker måske selv-fokuseret, men det er din karriere - ikke virksomhedens.

 

Tradeshift passer godt til mig, da deres mål er at gøre processer nemmere, og mit mål er at lette folks arbejde, så de kan fokusere på det, der er deres kerne-kompetence.

Nicolai har en bachelor i Datalogi fra DIKU og skal forsvare sit speciale senest den 18. maj i år. Han har siden den 1. februar 2016 arbejdet som DevOps Engineer hos Tradeshift.

Sjovt arbejde med opsætningen af Rasberry Pi'

- Min sjoveste opgave hidtil har været at arbejde på opsætningen af Raspberry Pi' til vores informationsskærme rundt om i bygningen, det var en meget anderledes opgave i og med at vores infrastruktur ellers er 100% i skyen, siger Nicolai og tilføjer:

- Det sprog, der programmeres i, afhænger altid af, om det er det rette værktøj til opgaven. Som ”DevOps-dude” har jeg både kodet i Java, Python og Shell-Scripts.

Men hos Tradeshift er der en lang liste med klart dominerende sprog som Java, Javascript, Puppet (Ruby DSL) og Ruby.

Mange jobmuligheder i "skyen"

- Vi gør os en smule i studiejobs, men der har ikke været så mange, siger Nicolai og fortsætter:

- Tradeshift er en virksomhed, der arbejder med alt fra opsætning af servere (virtuelle) og op til frontend/ui, så der er rig mulighed for at lave både det ene og det andet. Vi er en virksomhed udelukkende baseret på en sky-løsning og har derfor ikke fysiske servere, bortset fra Raspberry'.

Frihed under ansvar

- Det bedste ved at arbejde hos Tradeshift er, at der er frihed under ansvar. At jeg møder på arbejde hver dag og har mine ting, jeg skal lave, men der er ikke nogen, der ånder mig i nakken og fortæller mig, hvordan jeg skal gøre, fortæller Nicolai og uddyber med et eksempel:

- Jeg husker stadig, at jeg, en måneds tid efter jeg var startet, havde jeg brug for at diskutere en idé om, hvordan vi kunne løse et problem uden for mit arbejdsområde. Så jeg fandt en kollega (der heller ikke arbejdede på problemet) og diskuterede det og fandt hullerne i min idé. Selvom det lå uden for ”mine” almene opgaver, var der altså frihed til at diskutere det, uden at nogen blev sure. I sidste ende blev vi begge jo klogere og sidst på dagen, havde vi også løst vores almene opgaver.

Siden Nicolai fandt sine fødder i virksomheden, har han haft mulighed for at involvere sig eller bare tage en hurtig snak med de ansvarlige om hans inputs:

- Nogle lytter mere end andre, men der er altid mulighed for at tage ansvar og gøre sin indflydelse gældende.

 Arbejdsmiljøet hos Tradeshift er Nicolai også meget tilfreds med:  

- Det er ”ever-changing” på den gode måde. Når der er en udfordring, om det er udluftningen eller medarbejderudvikling, så bliver det taget op, og der bliver gjort noget for at forbedre det. Nogle gange lykkedes det, andre gange ikke. Så må vi prøve igen, fortæller han og afslutter:

- Det bedste ved at arbejde for Tradeshift er det høje informationsniveau fra hele organisationen, den store frihed, de skarpe kolleger og den indflydelse man får, slutter Nicolai.