DIKU Alumni Day is an annually recurrent event for alumni, for students and staff as well as members of DIKU Business Club.

It's a get together focusing on a getting updated on topics related to computer science, i.e. research cases, industrial cases a little DIKU entertainment and subsequent mingling and refreshments.

Under plenumdebatten vil vi præsentere den nye DIKU Alumneforening, som etableres under den fælles KU Alumne-platform.

Program

16.00 - 16.15

Velkommen ved institutleder Mads Nielsen: 
Hvad sker der på DIKU? Nye forskningssektioner, nye visioner og planer for instituttets positionering og bidrag på uddannelsesområdet, til samfund, erhvervsliv og forskning.
16.15 - 16.30

Dennis Kayser, CEO og co-founder af virksomheden Forecast:
Ressourceplanlægning baseret på kunstig intelligens blev guldægget for Forecast. Virksomheden er vokset eksponentielt siden etableringen i 2016 og er nu repræsenteret i 32 lande. DIKU-alumne Dennis Kayser fortæller om rejsen fra ide til global virksomhed.
16.30 - 16.45

Søren Dahlgaard, Chief AI Officer og Co-Founder af SupWiz:
Bedre kundeservicesystemer med brug af kunstig intelligens
Supwiz er en innovativ startupvirksomhed etableret i 2017 af DIKU-alumner, som optimerer kundeservice gennem algoritmik og AI. DIKU-alumne Søren Dahlgaard fortæller om konkrete cases og resultater samt key takeaways for at udvikle AI systemer i den virkelige verden.
16.45 - 17.00

Jon Sporring, lektor og viceinstitutleder for Forskning på DIKU - og aktiv forsker: Kan man digitalisere en sommerfugl? Digitaliseringen breder sig til stadig flere forskningsområder. Statens Naturhistoriske Museum (SNM) digitaliserer nu sine samlinger, startende med sommerfugle. Jon Sporring fortæller om projektet.
17.00 - 17.15

Speed-cases om ny forskning på DIKU - 3 spændende PhD-projekter
17.15 - 17.30
Pause
17.30 - 17.50

Keynote: Data-etik – hvad er det det, og hvordan skal faget forholde sig hertil?
Peter Sandøe, professor i bioetik ved Københavns Universitet, giver sit bud på, hvad der er på spil, når ordet ”etik” i denne tid i stigende grad kædes sammen med algoritmer, digitalisering og datavidenskab, og han orienterer om et projekt vedrørende ansvarlig forskning og innovation, som han og kollega Sune Hannibal Holm i de kommende år skal arbejde på med sammen med nøgleforskere fra DIKU.
17.50 - 18.00
Debat og kort spørgerunde i plenum om dataetik

18.00 - 18.30

DIKUs nye alumneforening er i luften

Inge Hviid Jensen og Peter Carstensen præsenterer foreningen og dens nye hjemmeside. Vi tager en drøftelse med de fremmødte i salen om behovet for en DIKU alumneforening – hvad kan vi bruge den til, hvilke services eller events efterlyser vores alumner, og er der måske ligefrem nogle blandt de tilstedeværende, der har lyst til at engagere sig?

 
18.30 - 19.30

Reception and mingling

Du kan tilmelde dig via dette link.