Vækkelse og afholdsbevægelse: Et bidrag til studiet af den svenske og den danske folkekultur

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Standard

Vækkelse og afholdsbevægelse : Et bidrag til studiet af den svenske og den danske folkekultur. / Eriksen, Sidsel.

In: Scandia: Tidsskrift foer historisk forskning, No. 2, 1988, p. 251-295.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Eriksen, S 1988, 'Vækkelse og afholdsbevægelse: Et bidrag til studiet af den svenske og den danske folkekultur', Scandia: Tidsskrift foer historisk forskning, no. 2, pp. 251-295.

APA

Eriksen, S. (1988). Vækkelse og afholdsbevægelse: Et bidrag til studiet af den svenske og den danske folkekultur. Scandia: Tidsskrift foer historisk forskning, (2), 251-295.

Vancouver

Eriksen S. Vækkelse og afholdsbevægelse: Et bidrag til studiet af den svenske og den danske folkekultur. Scandia: Tidsskrift foer historisk forskning. 1988;(2):251-295.

Author

Eriksen, Sidsel. / Vækkelse og afholdsbevægelse : Et bidrag til studiet af den svenske og den danske folkekultur. In: Scandia: Tidsskrift foer historisk forskning. 1988 ; No. 2. pp. 251-295.

Bibtex

@article{2e6e77a074d111dbbee902004c4f4f50,
title = "V{\ae}kkelse og afholdsbev{\ae}gelse: Et bidrag til studiet af den svenske og den danske folkekultur",
abstract = "Artiklen fors{\o}ger at forklare forskellen p{\aa} dansk og svensk national kultur i den specielle udvikling af folkelige bev{\ae}gelser i de to land. Det vises, at allerede fra midten af 18tallet er de s{\aa}kaldte angloamerikanske v{\ae}kkelser baptisme og metodisme med deres systematiske fokusering p{\aa} den enkeltes arbejde for egen frelse langt mere udbredte i Sverige end i Danmark. Her er Grundtvigs lutherdom karakteriseret ved at troen alene g{\o}r mennesket godt og at folkekirken og dens pr{\ae}steskab m{\aa} skabe plads til befolkningens religi{\o}se f{\ae}llesskaber. Denne teologiske forskel bliver et grundkarakteristika for udviklingen af de folkelige bev{\ae}gelser i de to lande.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, sverige og danmark, national kultur, national identitet, folkelige bev{\ae}gelser, angloamerikansk v{\ae}kkelsesreligi{\o}sitet, grundtvigianisme",
author = "Sidsel Eriksen",
year = "1988",
language = "Dansk",
pages = "251--295",
journal = "Scandia",
issn = "0036-5483",
publisher = "Scandia Foundation",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Vækkelse og afholdsbevægelse

T2 - Et bidrag til studiet af den svenske og den danske folkekultur

AU - Eriksen, Sidsel

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Artiklen forsøger at forklare forskellen på dansk og svensk national kultur i den specielle udvikling af folkelige bevægelser i de to land. Det vises, at allerede fra midten af 18tallet er de såkaldte angloamerikanske vækkelser baptisme og metodisme med deres systematiske fokusering på den enkeltes arbejde for egen frelse langt mere udbredte i Sverige end i Danmark. Her er Grundtvigs lutherdom karakteriseret ved at troen alene gør mennesket godt og at folkekirken og dens præsteskab må skabe plads til befolkningens religiøse fællesskaber. Denne teologiske forskel bliver et grundkarakteristika for udviklingen af de folkelige bevægelser i de to lande.

AB - Artiklen forsøger at forklare forskellen på dansk og svensk national kultur i den specielle udvikling af folkelige bevægelser i de to land. Det vises, at allerede fra midten af 18tallet er de såkaldte angloamerikanske vækkelser baptisme og metodisme med deres systematiske fokusering på den enkeltes arbejde for egen frelse langt mere udbredte i Sverige end i Danmark. Her er Grundtvigs lutherdom karakteriseret ved at troen alene gør mennesket godt og at folkekirken og dens præsteskab må skabe plads til befolkningens religiøse fællesskaber. Denne teologiske forskel bliver et grundkarakteristika for udviklingen af de folkelige bevægelser i de to lande.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - sverige og danmark

KW - national kultur

KW - national identitet

KW - folkelige bevægelser

KW - angloamerikansk vækkelsesreligiøsitet

KW - grundtvigianisme

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 251

EP - 295

JO - Scandia

JF - Scandia

SN - 0036-5483

IS - 2

ER -

ID: 306350