Gymnasietjenesten

Hvis du har lyst til at udforske datalogiens verden, så står DIKUs Gymnasietjeneste klar til at modtage din klasse på Datalogisk Institut eller komme på besøg på dit gymnasium.

Gymnasietjenesten - fra venstre: Eva, Simon, Mads, Benjamin, Arinbjørn og Emillie (mangler på billedet: Christopher and Marcus)

DIKUs Gymnasietjeneste består af bachelor- og kandidatstuderende, som alle brænder for at formidle datalogi videre på en spændende og lærerig måde. De studerende i tjenesten er engagerede i det faglige og sociale miljø på datalogiuddannelserne og har erfaring med at undervise fra workshops med gymnasieklasser, som instruktorer på datalogiuddannelsen og som frivillige i Coding Pirates.

Ud over en stor basisviden om datalogi er de studerende specialiserede inden for hver deres interesseområde og kan undervise din klasse i en række forskellige emner såsom bioinformatik, data science og ledelse af it-projekter. Gymnasietjenesten tilbyder følgende aktiviteter:

Hvordan er det at læse på universitetet og hvad laver en datalogistuderende?

En times oplæg om hvad man skal kunne for at starte på datalogi, faglige og sociale aktiviteter på uddannelsen og hvordan det er at studere på universitetet.

Algoritmer og kræftforskning – Fremtidsrettet problemløsning med machine learning

En fagpakke med tre forløb:

  • Algoritmik og problemløsning
  • Programmering i Python
  • Dataanalyse og machine learning

Forløbene er bygget op omkring øvelser og korte oplæg og kan bookes enkeltvis eller som en samlet fagpakke. Det er  desværre ikke muligt at booke undervisningsforløb i øjeblikket - Der vil komme forløb igen i 2020.