For undervisere

Underviser du i IT, matematik eller andre fag, der relaterer sig til datalogi i folkeskolen eller gymnasiet? På denne side kan du finde en oversigt over tilbud, undervisningsmateriale, læringsværktøjer og efteruddannelse, der kan være relevant for dig.

Gymnasietjenesten

DIKU har en Gymnasietjeneste bestående af dygtige studerende fra datalogiuddannelsen. De studerende kan bookes til at lave faglige oplæg og øvelser med din klasse og give dine elever indblik i, hvordan det er at studere datalogi. Gymnasietjenesten kan enten komme ud på dit gymnasie og besøge din klasse, eller I kan besøge os i Universitetsparken og opleve DIKU. Læs mere om DIKUs gymnasietjeneste.

Inspirationsdag for gymnasielærere

Københavns Universitet har afholdt årlige inspirationsdage for gymnasielærere i matematik og naturvidenskabelige fag siden 2008. Hold øje med inspirationsdag.ku.dk for mere information om Inspirationsdagen 2020.

Læringsværktøjer

Ønsker du at udfordre dine elever med programmering, men er du i tvivl om hvilke opgaver de skal have?

  • Code Academy har lavet et nemt og lærerigt miljø til nysgerrige nybegyndere inden for IT. Siden beskæftiger sig blandt andet med webdesign og webprogrammering. Der er også lidt mere tunge opgaver, som laves i Python eller Ruby.
  • Code.org er også et godt alternativ. Denne side bruger et mere pædagogisk værktøj, idet det benytter "kasser", man skal drag-and-dropper, for at programmere.
  • Code Combat er en portal, hvor man skal styre nogle karakterer igennem en bane, ved at programmere. Spillet er sjovt, nemt og lærerigt. Et sikkert hit blandt dine elever.

Efter- og videreuddannelse

Find mere information om efter- og videreuddannelse på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) her.