– Københavns Universitet

11. december 2010

I anledning af DIKUs 40 års jubilæum har instituttet udgivet en bog på dansk, der sammenfatter bredden og fagligheden i dansk datalogisk forskning gennem et halvt århundrede.

Bogen, der bærer titlen "Den digitale revolution - fortællinger fra datalogiens verden", skal styrke kendskabet til datalogisk forskning i det danske samfund og er den første af sin art. Den giver eksempler på, hvordan datalogien har været med til at revolutionere verden og giver bl.a. svar på spørgsmål som: Hvorfor bliver computere hurtigere og hurtigere? Hvordan fungerer programmeringssprog? Hvordan kan vi simulere fysiske processer?

Målgruppen er først og fremmest gymnasieelever, der ønsker at få bedre indsigt i faget, inden de evt. vælger at søge ind på en datalogisk uddannelse. Men kan med fordel læses af fagfolk og videnskabsjournalister, der vil vide mere om, hvor datalogien kom fra og er på vej hen. Bidragydere er bl.a. Peter Naur, Brian Vinter, Klaus Hansen, Torben Mogensen - og en række yderligere forskere med tilknytning til DIKU.

Bogen kan downloades som PDF-fil på DIKUs hjemmeside. Enkelteksemplarer af bogen i hard copy kan bestilles hos ihjensen@diku.dk.

Tilbage til forsiden.