Nye uddannelser – Københavns Universitet

Datalogisk Institut, DIKU > Nye uddannelser

Nye samfundsbehov kræver nye kompetencer

Fra sommeren 2019 ser to helt nye datalogiske bacheloruddannelser dagens lys. Med én af disse uddannelser bliver du rustet til en verden i konstant forandring, hvor datamængderne vokser, og der higes efter nye digitale kompetencer og tværgående fagligheder - både i det private erhverv, i den offentlige sektor og i forskningens verden.

Vil du i forreste række til fremtidens jobs? Så læs mere om de to uddannelser nedenfor. Til Åbent Hus den 27. februar eller 1. marts kan du høre præsentationer af de nye uddannelser - og af den traditionelle datalogiuddannelse - samt møde underviserne og studerende.

Machine learning og datavidenskab

Vil du bidrage til at løse nogle af de sværeste udfordringer, vores samfund står over for? Vores vigtigste udfordringer i alt fra videnskab, erhvervsliv til politik og klima kan kun løses hvis vi kan forstå og drage konklusioner fra data.

Som machine learner og specialist i datavidenskab kan du analysere de eksplosivt voksende datamængder, som generes i alle dele af vores samfund, og udvikle de metoder, som gør computere i stand til at lære fra data. De vigtigste samfundsudfordringer i alt fra sundhed og fødevareproduktion til politik og klima kan kun løses, hvis vi kan forstå og drage konklusioner fra data. Du får det statistiske og matematiske fundament til at lave disse analyser og det datalogiske fundament til at udføre beregninger på store mængder data.

Læs mere 

Datalogi-økonomi

Vil du modellere og løse klimaproblemer, forudsige den næste finanskrise eller gøre en virksomhed i stand til at sætte optimale priser på tusindvis af varer samtidig i et dynamisk marked?

Med en uddannelse i datalogi-økonomi bliver du i stand til netop det via viden, værktøjer og kompetencer inden for datalogi, økonomi og matematik. Datalogi-økonomer bygger bro mellem to traditionelle faglige arbejdsgrupper: dataloger og økonomer. Denne brodannelse bliver vigtigere og vigtigere i en fremtid, hvor løsninger kun kan frembringes ved at kombinere viden og kompetencer inden for flere fagligheder.

Læs mere

Du kan også høre om datalogi-økonomi, når SAMF holder Åbent Hus den 1. marts 2019