Bannerbillede

Nye samfundsbehov kræver nye kompetencer

Fra sommeren 2019 ser to helt nye datalogiske bacheloruddannelser dagens lys. Med én af disse uddannelser bliver du rustet til en verden i konstant forandring, hvor datamængderne vokser, og der higes efter nye digitale kompetencer og tværgående fagligheder - både i det private erhverv, i den offentlige sektor og i forskningens verden.

Vil du i forreste række til fremtidens jobs? Så læs mere om vores tre bacheloruddannelser nedenfor. 

Machine learning og datavidenskab

Vil du bidrage til at løse nogle af de sværeste udfordringer, vores samfund står over for? Vores vigtigste udfordringer i alt fra videnskab, erhvervsliv til politik og klima kan kun løses hvis vi kan forstå og drage konklusioner fra data.

Som machine learner og specialist i datavidenskab kan du analysere de eksplosivt voksende datamængder, som generes i alle dele af vores samfund, og udvikle de metoder, som gør computere i stand til at lære fra data. De vigtigste samfundsudfordringer i alt fra sundhed og fødevareproduktion til politik og klima kan kun løses, hvis vi kan forstå og drage konklusioner fra data. Du får det statistiske og matematiske fundament til at lave disse analyser og det datalogiske fundament til at udføre beregninger på store mængder data.

Læs mere om Machine learning og datavidenskab

Datalogi-økonomi

Vil du modellere og løse klimaproblemer, forudsige den næste finanskrise eller gøre en virksomhed i stand til at sætte optimale priser på tusindvis af varer samtidig i et dynamisk marked?

Med en uddannelse i datalogi-økonomi bliver du i stand til netop det via viden, værktøjer og kompetencer inden for datalogi, økonomi og matematik. Datalogi-økonomer bygger bro mellem to traditionelle faglige arbejdsgrupper: dataloger og økonomer. Denne brodannelse bliver vigtigere og vigtigere i en fremtid, hvor løsninger kun kan frembringes ved at kombinere viden og kompetencer inden for flere fagligheder.

Læs mere om Datalogi-økonomi

Datalogi

Udover de to nye uddannelser kan du naturligvis stadig vælge den klassiske bacheloruddannelse i datalogi. Drømmer du om at bygge fremtidens sociale netværk, analysere store datamængder, udvikle 3D-spil eller arbejde med de mange kreative muligheder inden for IT, så giver en bachelor i datalogi det bedste fundament for at realisere dine ambitioner.

Som datalog er du med til at flytte grænserne for brugen af computere og udvikle nye metoder til at håndtere de stadig mere komplicerede systemer og stigende datamængder, som findes overalt i samfundet. 

Læs mere om Datalogi