2. december 2016

Workshop i Git, Sublime og Emacs for førsteårs datalogistuderende

DIKU

Fredag d. 2. december afholdte mentorerne en workshop for 1. års bachelorstuderende i datalogi om Git samt de to text editors Sublime og Emacs.

At mestre værktøjerne hjælper til at mestre kurser

Af de mange arrangementer, som mentorerne holder for førsteårstuderende på datalogi, holdte de fredag d. 2. december en workshop i tre vigtige elementer, som man kan bruge på studiet; Git, Sublime og Emacs.

Mentor Mathias Grymer introducerer deltagerne til Git

Git er et software, hvor man har mulighed for at dele sin kode på Github, som størstedelen af de studerende på datalogi benytter sig af. Det fungerer lidt ligesom Dropbox, men til forskel er der blandt andet versionsstyring, så man altid kan kigge tilbage til tidligere versioner af ens program, hvis den nye version har fejlet. For de nye studerende er det vigtigt allerede nu at lære, eftersom de i fremtiden skal benytte det til større gruppeprojekter i kurser som softwareudvikling.

Mentor Mathias Grymer introducerer deltagerne til Git

Det er også vigtigt at lære features på sin text editor at kende. Til Sublime- og Emacs workshoppen lærte de nye studerende blandt andet at lave en form for skabelon for de elementer, de brugte mest. Det var f. eks. en skabelon i LaTeX, som inkluderer de mest brugte pakker, eller en for-løkke, hvilket gør det hurtige for den enkelte bruger at taste, når han eller hun sidder og koder.

Der skal også hygges

Efter halvanden times workshop sørgede mentorerne for, at der var sandwiches til alle deltagerne. Det gav deltagerne mulighed for at snakke med deres mentorer om ikke nødvendigvis fagligt relaterede ting.

Deltagerne laver lækre sandwiches

Billeder fra workshoppen

Deltagerne løser simple opgaver i Git

Deltagerne lytter til mentor Peter Thomsen's oplæg om Emacs

Deltagerne løser simple opgaver i Git

Deltagerne løser simple opgaver i Git