21. september 2017

Portræt: Mød Mikkel Thorup til DIKU Alumnedag

Portræt

Mød DIKU's professor og algoritmeforsker Mikkel Thorup, som er kendt for sit arbejde med algoritmer og hashing. For tiden er Mikkel sammen med tre andre internationalt ledende algoritmeforskere ved at starte det nye forskningscenter Basic Algorithms Research Copenhagen (BARC), hvilket han bl.a. vil fortælle om på Alumnedagen.

Mikkel Thorup er en af verdens førende eksperter inden for algoritmik og datastrukturer. Han er civilingeniør fra DTU og har en ph.d. fra Oxford University. Han har i mange år arbejdet som ledende forsker hos den verdenskendte amerikanske tele- og forskningsgigant AT&T.

Siden 2013 har Mikkel Thorup været professor og leder forskningscenteret EADS - Center for effektive algoritmer og datastrukturer på DIKU.

D. 23. januar 2015 modtog Mikkel Thorup Danmarks største individuelle forskerpris, Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning på 5 mio. kr. som en anerkendelse af Mikkel Thorups mange internationale forskningsgennembrud.

BARC

For tiden er Mikkel Thorup - sammen med Stephen Alstrup (DIKU), Rasmus Pagh (ITU) og Thore Husfeldt (ITU) ved at starte forskningscenteret BARC. Et forskningscenter, som finansieres af en VILLUM Investigator bevilling på 40 mio. kr. Med centeret bliver København forhåbentlig centrum for algoritmik i Europa og vil tiltrække talent og medføre udvikling inden for algoritmik.

Du kan møde Mikkel Thorup og høre mere om BARC til DIKU Alumnedag 2017.