26. september 2017

Portræt: Mød Niels Dalum Hansen til DIKU Alumnedag

Portræt

Mød datalogen Niels Dalum Hansen, som startede som erhvervs-ph.d. hos IBM i 2014. På Alumnedagen vil han fortælle mere om sit arbejde med forudsigelse af vaccinationsdækning ved hjælp af internetsøgedata.

Niels Dalum Hansen færdiggjorde sin kandidat i datalogi fra DIKU i 2014. 

Samme år startede Niels en erhvervs-ph.d. hos IBM i samarbejde med DIKU og Statens Serum Institut. I hans erhvers-ph.d.-projekt har han fokuseret på, hvordan overvågningen af folkesundheden kan forbedres ved at bruge machine learning til at sammenkoble traditionel registerdata med andre datakilder - såsom internetsøgninger eller mediedækning.

Forudsigelse af vaccinationsdækning

Niels’ arbejde har fokuseret på forudsigelse af vaccinationsdækningen ved hjælp af internetsøgedata. Resultaterne har vist, at vaccinationsdækningen kan forudsiges mere præcist ved at kombinere datakilderne, men også at modeller, der kun bruger internetsøgninger, kan lave forudsigelser, der er sammenlignelige med modeller, der bruger registerdata. I visse tilfælde kan debatten i medierne have indflydelse på, hvorvidt forældre vælger at vaccinere deres børn. Niels’ nuværende arbejde fokuserer derfor på, i hvor høj grad en sådan sammenhæng kan kvantificeres, og om den kan bruges i endnu bedre modeller til forudsigelsen af vaccinationsdækningen.

Du kan møde Niels Dalum Hansen til DIKU Alumnedag 2017.