23. november 2017

Vi skal ikke frygte robotterne – det er kunstig intelligens, der får betydning

Kunstig Intelligens

Dette er det primære budskab i debatindlægget i Information af Kristoffer Stensbo-Smidt, postdoc på DIKU. Det er nemlig ikke robotterne, der kommer og tager vores job. Det er derimod kunstig intelligens, vi skal bekymre os om.

Kilde: Version2 debat: Folk skal forstå forskellen på robotter og kunstig intelligens

Robotter, robotter, robotter! Robotterne kommer og tager vores job, hører vi hele tiden. Men det er en stor misforståelse. Det er nemlig kunstig intelligens, vi skal bekymre os om, og den tager jobbene fra helt andre grupper, end vi er klar over.

Den fjerde industrielle revolution er et begreb, de fleste har stiftet bekendtskab med. Den er blevet synonym med automatisering, og der er en stigende diskussion af, hvordan vi skal tackle konsekvenserne. For robotterne vil tage vores job, hører vi.

Og robotterne kommer, ingen tvivl om det. Men der kommer til at gå rigtig mange år, før de er fleksible nok til at konkurrere med mennesker. Med andre ord behøver hverken håndværkeren eller rengøringsmedarbejderen at frygte en snarlig automatisering – det gør alle os, der bruger en god del af vores arbejdsdag foran skærmen til gengæld.

Læs hele debatindlægget her

Læs også Version2s omtale af debatindlægget