Foto: Klaus Hansen. Studenterliv ca. 1972. Sofagruppen oven for trappen til Matematisk Institut, hvor gruppen havde fast ophold; det er her at kortspillet Agurk (kendt af alle dataloger fra 1970'erne) blev udviklet

 

Foto: Klaus Hansen. Studenterliv ca. 1972. Fødselsdagsfejring på gangen hvor eScience holder til

 

Foto: Klaus Hansen. Frontpanel til RC3500, hvormed en tekniker kan styre computeren. 

Foto: Klaus Hansen. RC 3502 computer, der fungerede som router og interface til brugercomputerne. PAXNET (det interne net i teleselskaberne) bestod i 1991 af ca. 500 af disse computere forbundet med telelinjer med hastigheden 64 kbit/s og 2Mbit/s.Nettet var operationelt fra 1984, og i 1991 var der investeret ca. 100 mill. kr. i det. På dette net kørte bl.a. alarmnettet (der formidlede alarmer fra private hjem til alarmcentralerne; herunder brand-, tyveri- og ældrealarmer, hvilket kræver ekstrem høj driftsstabilitet), nummeroplysningen og de digitale teletjenester.  

   
   
   
 

Hulkortet

Husker du, da hukommelsen blev lagret på hulkort og hulstrimler. Dette gav jobs til de navnkundige hulledamer, der udfyldte tilværelsen med at klippe huller i kort. Metoden ruges i dag fortsat til amerikanske valg - med større eller mindre succes!