Peter Naur kåret som dansk it-helt af ComOn – Københavns Universitet

06. september 2010

Peter Naur kåret som dansk it-helt af ComOn

IT-avisen ComOn har lavet en liste over danske it-helte. På listen finder man blandt andre Peter Naur, som var med til at grundlægge Datalogisk Institut, hvor han var professor, indtil han gik på pension.

Læs artiklen på comon.dk.

Peter Naur kan opleves d. 30. september til DIKUs 40 års jubilæum, hvor han er én af hovedtalerne. Læs mere om jubilæet og tilmeld dig her.

Peter Naur (f. 1928) er professor emeritus fra DIKU siden 1998. Han blev uddannet som astronom og erhvervede doktorgraden fra Københavns Universitet i 1957. Peter Naur blev tildelt G. A. Hagemann Medaillen i 1963, Jens Rosenkjær Prisen i 1966, og Computer Pioneer Award of the IEEE Computer Society i 1986. I 2005 blev han tildelt computerverdenens mest prestigefyldte hæderspris, Association for Computing Machinery's A. M. Turing Award.

Peter Naur's hjemmeside.