Hvad skrev pressen i forbindelse med DIKUs jubilæum? – Københavns Universitet

01. oktober 2010

Hvad skrev pressen i forbindelse med DIKUs jubilæum?

DIKUs jubilæumsarrangement den 30. september 2010 blev afviklet med stor succes. Præsentationer og fotos fra dagen vil i løbet af de følgende dage blive lagt ud på jubilæumssitet.

I mellemtiden videregiver vi pressens omtale af begivenheden.

Universitetsavisen bringer en kronik af Martin Zachariasen. Den bringes tillige i den trykte version af avisen, der forventes at udkomme 4. oktober - med flere billeder.

Også i den engelsksprogede udgave University Post er en fyldig omtale af dagens begivenhed samt en fokushistorie om Charles Simonyi.

Politiken bringer en profilhistorie af en af dagens hovedtalere, Charles Simonyi, der har været med i branchen siden midten af 60'erne. Som 17-årig søgte han job hos Regnecentralen - med en ansøgning formuleret som programmel i en hulstrimmel - og fik job på sine overbevisende programmeringsevner. Om nogen symboliserer han den menneskelige pendent til Den digitale revolution med en turbokarriere fra autodidakt nørd fra Ungarn til en af Microsofts absolutte topfolk.

DIKUs udsendte, som overværede pressemødet med Charles Simonyi, er endnu ikke komme mig helt over mødet mede dette intelligente, humoristiske og mange-facetterede menneske.

Version2 har valgt at fokusere på nutiden i form af et interview med Googles chef-produktudvikler Brian Rakowski. Såvel i artiklen som på symposiet formidlede Rakowski i ord og billeder, hvordan state of the art browser-trenden et ifølge Google.

I de kommende dage vil vi bringe flere billeder og mere omtale fra dagen - som ud over faglige indslag også rummede et fyldigt og meget datalogisk underholdningsprogram i form af den interaktionsdesignede elektroniske musikpult MixiTUI, et potpourri af DIKUrevynumre samt en bragende afslutning ved bandet Press Play on Tape, som fortrinsvis består af dataloger, der har omsat gamle Commodore 64-tunes til rigtig levende menneskemusik.