Erfaren specialkonsulent til ledelsesbetjening, administration og samarbejde inden for high performance computing

Datalogisk Institut på KU (DIKU) vil i de kommende år vil styrke sin indsats bl.a. inden for High Performance Computing (HPC) både internt på universitetet og med eksterne samarbejdspartnere. Derfor søger vi en erfaren specialkonsulent som administrativ koordinator i SCIENCE HPC Center og projektleder for samarbejdsprojekter i DIKU’s Sektion for Erhverv og Innovation.

HPC-området oplever i disse år en hastig udvikling, både nationalt og internationalt, men også lokalt på KU, på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) og på Datalogisk Institut. SCIENCE har i flere år være frontrunner i det danske arbejde omkring udviklingen af e-Infrastruktur og HPC-området og har bidraget aktivt til arbejdet i DeiC. Det har bl.a. ført til etableringen af SCIENCE HPC Center. SCIENCE’s direktion har fra 2023 besluttet at forankre centeret på Datalogisk Institut for at styrke koblingerne til de forskningsfaglige miljøer inden for dette fagfelt.

Om jobbet

Der er tale om en delt stilling mellem vores sektion for Innovation og Erhverv samt SCIENCE HPC Center. Du vil referere til personalelederen for Sektion for Erhverv og Innovation på DIKU, der også er personaleleder for SCIENCE HPC Center. SCIENCE HPC Center består i dag af seks HPC system-administratorer og -udviklere med en høj specialisering og faglighed. Sektionen for Erhverv og Innovation består af fem medarbejdere, der arbejder med at skabe innovation og samarbejde mellem DIKU’s forskere og eksterne samarbejdspartnere. En del af opgaverne bliver varetaget i regi af nationale og europæiske projekter, bl.a. DeiC Data Storage, EuroCC og European Digital Innovation Hub.  

Dine opgaver er bl.a. at:

 • Varetage HPC Centerets administrative opgaver, understøtte HPC Centrets ledelsesgruppe i opgaveløsningen, koordinere og varetage planlægning, understøttelse og opfølgning på ledelsesgruppens møder, udarbejdelse af årsrapport, beslutningsoplæg, notater mv.
 • Planlægge og koordinere formidlingsindsatser om HPC Centret services i samarbejde med DIKU’s kommunikationsafdeling herunder udarbejde vejledninger/brugerguides til centerets services, information på web, KUnet og i nyhedsbreve, oplæg og opsøgende arbejde med introduktioner af centerets services til forskere og studerende på SCIENCE.
 • Koordinere og sikre overholdelse af ISO 27000-retningslinjerne og GDPR og drive det årshjul, der hører til dette arbejde i samarbejde med HPC Centrets øvrige medarbejdere, sikre ansvaret for informationssikkerhed i HPC Centeret og deltage i SCIENCE’s netværk for informationssikkerhedsansvarlige
 • Bidrage til at skabe synergi mellem SCIENCE HPC Center, DIKUs forskningsaktiviteter i HPC og kunstig intelligens som SCIENCE AI Centre og ud til omverdenen
 • Igangsætte og udvikle innovations- og samarbejdsprojekter inden for HPC og kunstig intelligens i samarbejde med DIKUs forskere, universiteter, virksomheder og andre samarbejdspartnere bl.a. i regi af projekter i EuroCC 2 og EDIH, der er europæiske projekter med fokus på HPC og kunstig intelligens

 

Forventninger til dig

Det er et job med en bred kontaktflade, hvor samarbejde, koordinering og evnen til at bringe mange typer fagligheder og interesser i spil er afgørende.  Vi forventer du har erfaring med sekretariatsbetjening og administration, og med at udvikle og koordinere projekter fx i samarbejde med universiteter, virksomheder og andre samarbejdspartnere. En del af opgaverne bliver varetaget i regi af nationale og europæiske projekter inden for HPC, så erfaring med sådanne typer projekter er ligeledes en fordel.

Som administrativ tovholder skal du sikre, at retningslinjerne med ISO 27000 samt GDPR bliver overholdt, og du skal derfor være indstillet på at opbygge kompetencer inden for dette område, hvis du ikke allerede har disse kompetencer.  

Herudover er følgende kompetencer relevante for stillingen:

 • Udviklings- service- og samarbejdsorienteret
 • Funding og partnerskaber
 • Administrative kompetencer, herunder sekretariatsbetjening, økonomi og kommunikation
 • Ordenssans og processtærk
 • Gode engelske og danske sprogkundskaber
 • En relevant akademisk uddannelse

Vi kan tilbyde en spændende arbejdsplads, hvor vi har det travlt, men også sjovt og fagligheden er høj.

Løn og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst for akademikere i staten. Du ansættes på AC overenskomsten som specialkonsulent. Der er mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer. Stillingen er på 37 timer inkl. frokost og ønskes besat senest pr. 1. juni 2023 og gerne før.

Arbejdssted er DIKU på Østerbro.

Ansøgning og kontakt

Vi skal modtage din online ansøgning senest den 10. april 2023. Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.

Du er velkommen til at kontakte Chefkonsulent med personaleledelse Anders Pall Skött på +23 81 08 86 eller anders.pall@di.ku.dk, hvis du har spørgsmål til stillingen.

Du kan læse mere om DIKU på  Datalogisk Institut – Københavns Universitet (ku.dk)

SØG STILLINGEN

Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.

Info

Ansøgningsfrist: 10-04-2023
Ansættelsesdato: 01-06-2023
Arbejdstid: Fuldtid