Kommunikationskonsulent

På Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU) søger vi en kommunikationskonsulent til vores kommunikationsteam til en etårig ansættelse, som kan bidrage til DIKUs mange kommunikationsaktiviteter i en spændende tid med vækst og mange nye initiativer.

Måske har du stor erfaring med intern kommunikation, har en skarp pen, er en dygtig webredaktør, er vant til kampagnearbejde eller har en all-round kommunikationsprofil der kan bidrage til den brede portefølje af kommunikationsaktiviteter. Det vigtigste for os er, at du brænder for kommunikation, har et strategisk mindset og har lyst til at bidrage til fortællingen om DIKU og datalogi generelt.

I kommunikationsteamet arbejder vi med alt fra intern kommunikation og events til forskningsformidling og rekruttering af studerende til vores uddannelser. Vi er ansvarlige for instituttets hjemmesider, intranet, sociale medier, nyhedsbreve samt præsentationsmateriale.

Vi kommunikerer til en bred målgruppe der omfatter både den brede befolkning, politikere, pressen, folkeskole- og gymnasieelever, erhvervsliv, forskere samt DIKUs og KUs egne medarbejdere.

Du kommer ind i teamet i en travl men spændende tid, hvor vi arbejder på at få vores nye kommunikationsstrategi i spil og snart går ind i et år, hvor vi skal fejre DIKUs 50 års jubilæum – og det vil du komme til at spille en aktiv rolle i.

Vi har brug for en engageret og selvstændig medarbejder, der både er stærk inden for en eller flere kommunikationsfaglige områder, men som samtidig er indstillet på en hverdag med mange forskelligartede arbejdsopgaver, og som kan være en del af et hold, hvor alle bidrager og er fleksible.

Arbejdsopgaver

Vi søger ikke en bestemt profil til vores team, men er åbne for hvad lige præcis du kan bidrage med til vores team. Det kunne eksempelvis være:

 • DIKUs interne kommunikation, herunder administration af intranet, produktion af nyheder, udsendelse af nyhedsbrev og udvikling af kampagner
 • Udvikling og produktion af content og koncepter – fra den traditionelle nyhed til video, infografik og andre kreative contentformater
 • Udvikling og administration af DIKUs hjemmesider (vi administrerer både instituttets hjemmesider samt en række forskningscentre og -netværk)
 • Udvikling af præsentations- og brandingmateriale – både digitalt, slides og trykt materiale af forskellig art
 • Produktion af interne og eksterne nyheder om forskning, uddannelse, cases og successer samt bidrage med tekst til det gode SoMe opslag og hjemmesider
 • SEO, Google Adwords og SoMe annoncering
 • Udvikling og produktion af formidlingssaktiviteter i forbindelse med DIKUs 50 års jubilæum

Vi forventer, at du

 • Har en relevant uddannelsesmæssig baggrund inden for kommunikation - gerne på kandidatniveau
 • Har nogle års erhvervserfaring inden for kommunikation efter endt uddannelse
 • Brænder for strategisk kommunikation og formår at tænke strategien ind i dine arbejdsopgaver
 • Kan indgå i en alsidig hverdag, hvor der både skal løses større udviklingsopgaver samt hverdagens mere basale kommunikationsopgaver
 • Er kvalitetsbevidst, engageret og serviceminded
 • Kan strukturere og prioritere din arbejdsdag både selvstændigt og som en del af et team
 • Har gode formidlingsevner på både dansk og engelsk (alt intern kommunikation foregår på engelsk)
 • Har lyst til eller erfaring med at sætte dig ind i tungt videnskabelig stof og formidle og vinkle det til forskellige målgrupper
 • Har erfaring med at arbejde i CMS og har forståelse for brugervenlighed og UX (vi benytter Obvius og Sharepoint)
 • Ikke er helt ukendt med Adobe Creative Cloud især Photoshop, InDesign og Illustrator
 • Har lyst til at være en del af et internationalt miljø med nogle af verdens dygtigste forskere inden for deres felt

Vi tilbyder

 • Et alsidigt og udfordrende job med stor selvstændighed og afveksling i opgaverne
 • At blive en del af en arbejdsplads i vækst, som løbende medfører nye typer af opgaver, hvor du kan være med til at sætte dit præg på, hvordan de skal løses
 • At blive en del af et kommunikationsteam i konstant udvikling med store ambitioner
 • Et udviklingsorienteret og godt socialt miljø med en uhøjtidelig omgangstone
 • Engagerede kolleger, som vægter faglig sparring og samarbejde højt, og som har en uhøjtidelig, åben og respektfuld omgangstone
 • Gode faglige og personlige udviklingsmuligheder

Organisation

Du bliver en del af DIKUs kommunikationsteam, der ud over dig består af to kommunikationskonsulenter og en studentermedhjælper. Vi arbejder tæt sammen med DIKUs administration, ledelse, forskere og undervisere samt kommunikationsteamet på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet og andre institutter.

Om DIKU

Datalogisk Institut på Københavns Universitet, i daglig tale DIKU, har ca. 200 medarbejdere, herunder 30 administrative medarbejdere, 60 fastansatte forskere/undervisere, 60 ph.d.-studerende og herudover timelønnet.

Løn- og ansættelsesforhold

Ansættelse og lønindplacering sker i henhold til overenskomst for Akademikere i Staten som fuldmægtig (bachelor), overenskomst for Journalister i statens tjeneste eller anden relevant overenskomst. Der vil være mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

Den ugentlige arbejdstid er gennemsnitligt 37 timer.

Spørgsmål til stillingen kan rettes til kommunikationskonsulent Tina Virenfeldt Kristensen på tlf. 40 59 40 54 / tikr@di.ku.dk eller kommunikationskonsulent Nanna Højholt, tlf. 93 50 95 02 / hoejholt@di.ku.dk inden for normal arbejdstid.

Universitetet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Vi ønsker, at du tiltræder den 1. februar 2020 eller hurtigst muligt herefter.

Ansøgnings- og ansættelsesprocedure

Er du interesseret i stillingen, beder vi dig sende en elektronisk ansøgning, CV, relevant dokumentation og gerne eksempler på tidligere arbejde ved at klikke på "SØG STILLINGEN" nederst i opslaget senest den 8. december 2019.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler inden jul.

SØG STILLINGEN

Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.