Trekantsberegninger og teknologi: et eksempel på hvordan teknologi har (eller bør have) indflydelse på udvikling af Matematikcurriculum

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Trekantsberegninger og teknologi: et eksempel på hvordan teknologi har (eller bør have) indflydelse på udvikling af Matematikcurriculum. / Misfeldt, Morten.

I: MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, Bind 2014, Nr. 1, 01.03.2014, s. 27-43.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Misfeldt, M 2014, 'Trekantsberegninger og teknologi: et eksempel på hvordan teknologi har (eller bør have) indflydelse på udvikling af Matematikcurriculum', MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, bind 2014, nr. 1, s. 27-43.

APA

Misfeldt, M. (2014). Trekantsberegninger og teknologi: et eksempel på hvordan teknologi har (eller bør have) indflydelse på udvikling af Matematikcurriculum. MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2014(1), 27-43.

Vancouver

Misfeldt M. Trekantsberegninger og teknologi: et eksempel på hvordan teknologi har (eller bør have) indflydelse på udvikling af Matematikcurriculum. MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik. 2014 mar. 1;2014(1):27-43.

Author

Misfeldt, Morten. / Trekantsberegninger og teknologi: et eksempel på hvordan teknologi har (eller bør have) indflydelse på udvikling af Matematikcurriculum. I: MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik. 2014 ; Bind 2014, Nr. 1. s. 27-43.

Bibtex

@article{ca8400a32ac8485da55f1ba2009995ae,
title = "Trekantsberegninger og teknologi: et eksempel p{\aa} hvordan teknologi har (eller b{\o}r have) indflydelse p{\aa} udvikling af Matematikcurriculum",
abstract = "I denne artikel unders{\o}ger jeg hvorvidt og hvordan indholdet af matematikundervisningen p{\aa}virkes af brugen af digital teknologi. Det g{\o}r jeg ved at analysere tre forskellige tilgange (trigonometriske, euklidiske og automatiserede) til trekantsberegninger. Mit teoretiske udgangspunkt er pragmatisk, og jeg bruger Deweys begreb om kontinuitet til at diskutere den uddannelsesm{\ae}ssige v{\ae}rdi af de forskellige strategier samt hvilke strategier der kan anses for mest matematiske og fornuftige. Jeg konkluderer at alle tre strategier kan anses for matematisk korrekte, men at fremkomsten af digitale teknologier kan give anledning til en situation hvor n{\o}dvendigheden af trigonometriske l{\o}sningstrategier er vanskelig at begrunde, hvis ikke curriculum omorganiseres.",
author = "Morten Misfeldt",
year = "2014",
month = mar,
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "2014",
pages = "27--43",
journal = "MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik",
issn = "1604-8628",
publisher = "Institut for Naturfagenes Didaktik, K{\o}benhavns Universitet",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Trekantsberegninger og teknologi: et eksempel på hvordan teknologi har (eller bør have) indflydelse på udvikling af Matematikcurriculum

AU - Misfeldt, Morten

PY - 2014/3/1

Y1 - 2014/3/1

N2 - I denne artikel undersøger jeg hvorvidt og hvordan indholdet af matematikundervisningen påvirkes af brugen af digital teknologi. Det gør jeg ved at analysere tre forskellige tilgange (trigonometriske, euklidiske og automatiserede) til trekantsberegninger. Mit teoretiske udgangspunkt er pragmatisk, og jeg bruger Deweys begreb om kontinuitet til at diskutere den uddannelsesmæssige værdi af de forskellige strategier samt hvilke strategier der kan anses for mest matematiske og fornuftige. Jeg konkluderer at alle tre strategier kan anses for matematisk korrekte, men at fremkomsten af digitale teknologier kan give anledning til en situation hvor nødvendigheden af trigonometriske løsningstrategier er vanskelig at begrunde, hvis ikke curriculum omorganiseres.

AB - I denne artikel undersøger jeg hvorvidt og hvordan indholdet af matematikundervisningen påvirkes af brugen af digital teknologi. Det gør jeg ved at analysere tre forskellige tilgange (trigonometriske, euklidiske og automatiserede) til trekantsberegninger. Mit teoretiske udgangspunkt er pragmatisk, og jeg bruger Deweys begreb om kontinuitet til at diskutere den uddannelsesmæssige værdi af de forskellige strategier samt hvilke strategier der kan anses for mest matematiske og fornuftige. Jeg konkluderer at alle tre strategier kan anses for matematisk korrekte, men at fremkomsten af digitale teknologier kan give anledning til en situation hvor nødvendigheden af trigonometriske løsningstrategier er vanskelig at begrunde, hvis ikke curriculum omorganiseres.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2014

SP - 27

EP - 43

JO - MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik

JF - MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik

SN - 1604-8628

IS - 1

ER -

ID: 231956106