Kulturnatten 2021

Barn med VR-briller

Efter et års pause på grund af corona-pandemien, er Datalogisk Institut på Københavns Universitet - sammen med de andre institutter på det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet - nu klar til byde indenfor til Kulturnatten igen fredag den 15. oktober 2021.

Forskere og studerende viser frem og fortæller om den nyeste viden indenfor teknologi, og du kan glæde dig til et hav af spændende, lærerige og kreative aktiviteter for hele familien. Mød LEGO-robotten, der kan lære sig selv at gynge, bliv klogere på virtual reality eller brug algoritmer til at aflæse DNA. Ligesom du også kan prøve kræfter med at programmere en robot til at køre sikkert igennem en bane.

Aktiviteter

En verden i VR

Træd ind i den virtuelle verden og se og føl, hvordan vi forsker i VR. Få et par virtual reality briller på og oplev at være flere steder på samme tid eller få fart på benene, når du bevæger dig rundt i den virtuelle verden med meget høj hastighed. Du kan forsøge at røre ved virtuelle objekter i luften ved hjælp af ultralydsbølger. 

Robotshow

Robotter kan være fascinerende, men hvordan virker de egentlig? Bliv klogere på robotteknologi og machine learning og oplev LEGO-robotten, der lærer sig selv at gynge.

Datalogisk kørekort

Du kan også tage det store datalogiske kørekort og kør robotten Mbot sikkert igennem en bane uden brug af rat og pedaler. Hvis du består, modtager du en lille præmie.