Tværfaglig anvendelse af machine learning i informatik
På dette kursus for gymnasielærere bliver du klogere på den rivende udviklingen inden for machine learning, får opøvet nogle grundlæggende, tekniske færdigheder – og bliver inspireret til, hvordan du kan anvende machine learning på en kritisk og konstruktiv måde i din undervisning.
Søg om støtte til din efteruddannelse
Du kan søge om støtte til dette kursus via Novo Nordisk Fondens efteruddannelsespulje, som skal understøtte læreres løbende fagdidaktiske udvikling og faglige engagement gennem individuelt tilpasset og praksisnær efteruddannelse på korte formelle eller uformelle kurser. Ansøgningsfrist den 9. oktober 2024.
Om kurset
Kurset giver konkrete ideer og værktøjer til, hvordan du kan bruge elementer fra informatikken i andre fag og tænke det ind i dine specifikke kernefagligheder.
Kursusdagen byder på oplæg og to workshops.
Workshop: Machine Learning i informatik: en case fra bioinformatikken.
Her lærer du at lave Machine Learning modeller, som er kernen i AI (kunstig intelligens). Du afprøver undervisningsmateriale udviklet til de naturvidenskabelige fag og matematik og bliver klar til at bruge materialet direkte i din egen undervisning eller som udgangspunkt for SRP-opgaver.
AI giver en række nye analysemetoder til naturvidenskab. Vi tager udgangspunkt i en case med DNA-data fra bioinformatik, hvor man kan analysere DNA-spor og forudse udseende samt alder af personen bag DNA-sporet. Derved lærer du at lave dine egne Machine Learning modeller i værktøjet Orange, som er så let at bruge, at gymnasieelever kan lære at bruge det i løbet af en time.
Yderligere vises, hvordan Machine Learning spiller sammen med kernestoffet på matematik A og kan bruges perspektiverende til at vise, hvordan matematikken anvendes.
Workshop: Billed- og objektgenkendelse i gymnasiets naturvidenskabelige fag.
Machine Learning har længe været brugt inden for de naturvidenskabelige fag, f.eks. ifm. hjernescanninger, grafer, luftfotos og affaldssortering. Fokus for denne workshop er en case-baseret anvendelse af ML i gymnasieskolens naturvidenskabelige fag.
Du introduceres til forskellige AI-værktøjer og arbejder med konkrete cases, som let kan integreres i eksisterende undervisning. Som kursist vil du lære at træne en AI-model til at kunne klassificere billeder og detektere objekter i billeder.
Undervisere
- Mette Machholm
- Michael Lund
- Morten Aagaard Schultz
Tilmelding
Tilmelding til kurset åbnes snart. Husk at du skal søge Novo Nordisk Fondens uddannelsespulje separat. Dette kan du gøre inden du tilmelder dig kurset.