FemTech krypterer beskeder

Femtech grafik

Vi har hørt om kryptering og cybersikkerhed, men hvad betyder det egentlig i vores hverdag? Hvordan sikrer vi vores data, når vi sender beskeder, handler online eller bruger sociale medier?

I denne workshop dykker vi ned i krypteringens verden – og du får chancen for at udvikle dit eget krypteringsartefakt, som kan sende og modtage hemmelige beskeder.

Vi vil tage udgangspunkt i hverdagseksempler, hvor kryptering spiller en rolle, og kombinere teori med praktiske hands-on-øvelser. Du lærer om, hvordan kryptering fungerer i praksis, og hvordan vi med simple komponenter og programmering kan skabe sjove og funktionelle løsninger.

Visionen er at skabe et rum, hvor kreative idéer kan blive til virkelighed. Sammen vil vi udforske, hvad der skal til for at udvikle interaktive teknologier – og hvordan teknologi kan være med til at løse reelle udfordringer inden for cybersikkerhed.

Det er gratis at deltage. Deltagerne får fuld forplejning under deltagelsen. Der er desværre ikke mulighed for overnatning på universitetet, og derfor skal deltagerne selv sørge for overnatning.

Praktisk information

Datoer: 24. og 25. februar 2025
Tid: Mandag 10-16 og tirsdag 9-15
Sted: KU Light House, Tagensvej 16A, 2200 Nørrebro

Undervisere: Underviser og studerende fra Datalogisk Institut

Nødvendigt udstyr

Computer - det forventes at I kan tilslutte et almindeligt USB stik (USB-A), så husk adapter, hvis den indgang ikke er i jeres computer.

Hvem kan deltage?

Til workshoppen inviteres kvindelige* gymnasielever der:

  • går i 2.g, 3.g eller 2.hf.
  • har ingen eller kun lidt programmeringserfaring

*Vi bruger en inkluderende definition af kvinde og kvindelig og byder trans, genderqueer, og ikke-binære elever velkomne, samt alle der identificerer sig som kvinde.

NB: Gymnasieelever der kommer langvejs fra skal selv sørge for overnatning i København.