24. maj 2019

Velbesøgt IT-karrieredag skabte mange nye relationer

karrieredag

HCØ-bygningen på Nørre Campus summede atter engang af liv og lyden af intensive samtaler mellem mere end 300 studerende og 45 virksomheder. Virksomhederne er medlemmer af DIKU Business Club, som var vært for arrangementet.

Studerende

Hvad kan få flere end 300 studerende til at bruge en hel eftermiddag uden for deres komfort zone i kantinen eller studierum?

Svaret må være en unik chance for at snakke fremtidsdrømme med en god blanding af store, kendte virksomheder, der kan tilbyde både klassiske programmørjobs i trygge rammer og spændende udviklingsmuligheder, og mindre kendte, måske helt nye startups, der er helt oppe på beatet med ny teknologi og nye udfordringer - og så selvfølgelig lidt gratis mad og drikke til at skylle efter med.

Succeskonceptet med One Minute of Madness-præsentationer er blevet et fast indslag. Her pitcher de forskellige udstillere deres tilbud til studerende. Det giver både mange aha-oplevelser og giver bedre overblik over, hvad man kan forvente på karrieremessen. Stadig flere virksomheder, der ikke traditionelt forbindes med en it-arbejdsplads, får mulighed for at nå direkte ud til den efterspurgte målgruppe af teoretiske og praktiske it-problemløsere, som uddannes på KU (dataloger, matematikere, bioinformatikere m.fl).

CV-baren lige så populær som fadølsbar og popcorn-maskinen

Årets nye indslag var CV-baren med Jobindex og Moment som coaches. Begge firmaer beretter om lange køer af studerende, der gerne ville lære eller blive bedre til at opstille et professionelt CV. De studerende kan i de følgende 14 dage uploade deres gennemarbejdede CVer og få dem sendt til de deltagende virksomheder, som så har mulighed for tage dialogen med den enkelte studerende videre derfra.

Konceptet for company dating var på dette års messe lagt i meget frie rammer - idet alle studerende kunne bede om en 1-1 snak med en virksomhed i de lidt mere rolige områder med samtale-kroge. Men mest af alt foregik samtalerne direkte ved de udstillende stande, der fyldte det meste af vandrehallen i HCØ.

Ud over virksomheder var der også et Start-up-corner under ledelse af Symbion og SCIENCE Innovation Hub. Messen bød desuden på coaching til internationale studerende ved Copenhagen Science City, Copenhagen Capacity (Københavns Kommune) og Work in Denmark.

Se stemningsbilleder fra karrieredagen: