Elements of AI

Bliv klogere på kunstig intelligens

Elements of AI er et gratis onlinekursus for alle, der er interesserede i at lære, hvad kunstig intelligens er, hvad der er muligt (og ikke er muligt) med kunstig intelligens, og hvordan den påvirker vores liv. Kurset henvender sig til den brede befolkning, hvad enten du er leder, medarbejder eller studerende, og kræver intet kendskab til programmering eller kompliceret matematik.

Kurset består af 2 dele; Introduktion til kunstig intelligens og Opbygning af kunstig intelligens, som hver indeholder 4-6 kapitler. Kurset er estimeret til at vare omtrent 30 timer.

Bag om

Elements of AI er udviklet af University of Helsinki sammen med det finske konsulenthus Reaktor. I forbindelse med Finlands EU-formandskab i 2019 besluttede den finske regering og EU-kommissionen at gøre kurset tilgængeligt på alle europæiske sprog for at give alle europæere mulighed for at få basalt kendskab til kunstig intelligens. Elements of AI lanceres i Danmark den 6. april 2021 med Datalogisk Institut, Københavns Universitet (DIKU) som dansk akademisk partner og operatør.

Opnå ECTS-point

Beståede kursister af Elements of AI vil som udgangspunkt kunne ansøge om 2 ECTS-point fra Københavns Universitet. Dette er gældende for studerende, der allerede er indskrevet på en videregående uddannelse i Danmark og som enkeltfag under efter- og videreuddannelse. Læs mere om hvordan du får 2 ECTS-point