Undervisningsmateriale
Vi har i løbet af årene udviklet forskelligt undervisningsmateriale, som kan bruges i fx Informatik-faget i gymnasiet eller Programmering C på HTX, men også som dele af andre fag, hvor datalogien bruges som et redskab, ligesom matematik bruges i en lang række andre fag.
Nedenfor følger en liste, hvor du selv kan gå på opdagelse. Hvis du har spørgsmål til noget af materialet, er du velkommen til at skrive til datalogiforalle@di.ku.dk
Da IT-verdenen er i rivende udvikling, kan materialet dog hurtig blive forældet i forhold til den nuværende virkelighed. Det betyder at materialet mest skal ses som inspiration - vi kan ikke garantere at alt stadig fungerer på samme måde som da det oprindelig blev udviklet.
Vi udgiver løbende undervisningsforløb til både Informatik og andre gymnasiefag. Forløbene gøres tilgængeligt på Dataekspeditioner.dk
GreenCity - Kickstart-kursus i programmering (2018-2020)
I forbindelse med afholdelsen af DIKU’s årlige Kickstart-kursus i programmering for nye studerende, har vi udviklet et sæt undervisningsmateriale, der giver første introduktion til programmering ved brug af Processing (Python-variant) eller p5.js (Javascript variant af Processing).
Materialet forudsætter ingen forudgående kendskab til programmering eller datalogi. Kun arbejdsark er indtil videre udgivet, slides og andet materiale er endnu ikke klar til publicering.
IoT Innovation workshop - Kickstart-kursus i programmering (2018-2020)
I forbindelse med afholdelsen af DIKU’s årlige Kickstart-kursus i programmering for nye studerende, har vi udviklet et sæt undervisningsmateriale, baseret på design tænknings model. Eleverne skal i løbet af 4 hele dage lære at arbejde med Internet-of-things, brainstorme sig frem til en projektidé, konstruere en prototype og afprøve prototypen.
Materialet forudsætter at man allerede har en smule kendskab til programmering i Python, og brug af tilstandsmaskiner, som introduceret i undervisningsforløbet “Green City” ovenfor.
FemTech - CryptoSphere – Open Design Community (2018)
Materiale udviklet i forbindelse med FemTech workshoppen afholdt i 2018. Udviklet af Christopher Belhage under vejledning af Pernille Bjørn og Maria Menendez Blanco. Materialet er på engelsk.
FemTech - Hack an IKEA bear into Cyber Bear (2017)
Materiale udviklet i forbindelse med FemTech workshoppen afholdt i 2017. Udviklet af Maria Menendez Blanco og Pernille Bjørn. Materialet er på engelsk.
I forbindelse med afholdelse af UNFs Computer Science Camp 2015, blev der skrevet et kompendium om introduktion til programmering samt introduktion til flere emner under datalogien. Blandt andet rekursion, dynamisk programmering og grafteori. DIKUs daværende Ph.D. studerende Søren Dahlgaard og Mathias Bæk Tejs Knudsen var faglige koordinatorer og redaktører på kompendiet. Kompendiet anvendes stadig både ved UNFs Computer Science Camps og Dansk Datalogi Dyst.
Den anden af fem forelæsninger af Peter Naur, professor emeritus fra DIKU, der opstod som Danmarks Radios Rosenkjærforelæsninger i 1966. Forelæsningerne blev holdt i april og maj 1967 og herefter udgivet under titlen Datamaskinerne og samfundet af Munksgaard, København 1967.
Kontakt
Skriv til os, hvis du har spørgsmål, eller gerne vil samarbejde om at udbrede datalogi til alle.
Kontakt vores event team, hvis du har spørgsmål til et specifikt arrangement.
Hold dig opdateret
For at følge med i hvornår vi tilbyder klassebesøg eller kurser, så skriv dig op til nyhedsbrevet “Gymnasienyheder fra SCIENCE”.