14. november 2023

Fuld plade: Datalogisk Institut løber med fakultetets tre erhvervspriser

Hæderspriser

To forskere og to studerende fra Datalogisk Institut blev mandag den 13. November 2023 overrakt dette års erhvervs- og innovationspriser fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE). Priserne hylder erhvervssamarbejde og innovation i uddannelsesmæssig eller forskningsmæssig sammenhæng.

Vinderne af SCIENCE Erhvervspriser 2023
Datalogisk Institut har en stærk tradition for erhvervs- og innovationssamarbejde, og utallige virksomheder er gennem tiden udsprunget blandt instituttets forskere såvel som studerende.

Professor Martin Lillholm blev den heldige vinder af SCIENCE Erhvervspris, idet han gennem hele sin karriere har bidraget aktivt til at omdanne forskning i medicinsk billedanalyse til kommercielle og klinisk relevante løsninger inden for det radiologiske område. Som medstifter af virksomhederne Cerebriu A/S og Biomediq A/S har han omdannet forskning til medicinsk udstyr der er godkendt af myndighederne, opnået flere patenter og en samarbejdsaftale med Siemens, som er markedets største leverandør af MRI-scannere. 

Derudover har Martin Lillholm været med til at implementere AI i Region Hovedstadens brystkræftscreeningsprogram, hvilket giver bedre kvalitet i screeningerne og en reduceret arbejdsbyrde op mod 35 procent. Han har desuden afholdt talrige kurser, masterclasses og seminarer til hundredvis af branchefolk og klinikere om AI’s potentiale indenfor det radiologiske område. 

Aftryk på samfundet

Lektor Omri Ross fik æren af at modtage SCIENCE Erhvervspris til yngre forskere. Gennem sin karriere har Omri Ross på lige vilkår søgt at skabe fremragende forskningsresultater indenfor finansteknologi og overføre dem til anvendelser som er til stor gavn for samfundet. Hans forskning findes i dag i anvendelser, som bruges af flere millioner mennesker verden over.  

Hans startup-virksomhed blev opkøbt af den globale fintech-gigant eToro Group, hvor han i dag fungerer som Chief Blockchain Officer ved siden af sin stilling som lektor på Datalogisk Institut. Dette har samtidig gjort ham til et kendt ansigt i internationale medier på finansområdet såsom Forbes og Bloomberg.  

Omri Ross er derudover involveret i NGO’en GoodDollar og i den årlige Blockchain Summeschool, som inspirerer studerende til at komme med innovative løsninger på finansielle problemer.  

Alle gode gange tre

SCIENCE Innovationsprisen gik til Christian Mølholt Jensen og Axel Højmark, som har taget bacheloruddannelsen i Machine learning og datavidenskab. De to studerende vandt innovationsprisen for at dedikere deres bachelorprojekt til at udvikle AI-platformen DeepFeed, som hjælper små og mellemstore virksomheder med at kreere og administrere indhold på sociale medier. Dette gør SMV’er mere konkurrencedygtige i forhold til større virksomheder, som har langt flere kræfter at trække på, når det kommer til marketing og kommunikation.  

Christian Mølholt Jensen og Axel Højmark kan derudover bryste sig af at have vundet det danske mesterskab i AI i 2022 og at være nået til semifinalen i dette års Venture Cup. Christian og Axel modtager med innovationsprisen et rejselegat på 30.000 kr. og planlægger en tur til Silicon Valley, hvor de skal vise deres platform frem og forhåbentligt opdyrke det amerikanske marked.

Stort tillykke til de fire vindere af dette års SCIENCE Erhvervspriser!

Kontakt

Caroline Wistoft
Kommunikationskonsulent
Datalogisk Institut, Københavns Universitet
cawi@di.ku.dk 

Emner

Læs også