29. april 2021

Danmarks universiteter går sammen om Nordens største forsknings- og techmesse

Digitalisering

DIGITAL TECH SUMMIT bliver Danmarks samlende udstillingsvindue for digitale teknologier og mødested for stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og start-ups. Datalogisk Institut er medarrangør.

København set foroven
På messen, der afholdes centralt i København, kan både store og små virksomheder komme tæt på forskningsverdenen og de nyeste teknologier.

Kunstig intelligens, kvantecomputere og maskinlæring er teknologier, der er ved at forandre vores verden og blive den helt store gamechanger for danske virksomheder. At være førende inden for digitale teknologier bliver afgørende for såvel den enkelte virksomhed som Danmarks konkurrenceevne.

Dette er baggrunden for, at alle Danmarks universiteter er gået sammen med IT-Branchen og Teknologiens Mediehus om at skabe et samlingspunkt for den nyeste forskning og de virksomheder, der driver den digitale udvikling i Danmark og Norden.

- Med Digital Tech Summit vil vi skabe Nordens førende forskningsbaserede teknologimesse, hvor virksomheder og forskere kan mødes på tværs og få inspiration. Digital Tech Summit er et vigtigt element i KU’s arbejde med at bygge bro mellem forskning og industri. Vi ønsker, at det danske erhvervsliv skal kunne anvende og udvikle de bedste digitale teknologier og få adgang til stærke kompetencer, siger Anders Pall Skött, chef for Erhverv og Innovation på Datalogisk Institut og manager for KU’s SCIENCE AI Center.

Mødet på tværs skal være med til at sikre, at Danmarks stærke forskningsposition inden for digitale teknologier bliver til forretning hos landets førende virksomheder, til vækst i små og mellemstore virksomheder og unicorns samt fremme innovation og startup-aktiviteter i samfundet.   

Prominente hovedtalere på plakaten

Når DIGITAL TECH SUMMIT 2021 åbner dørene for publikum den 30. november og 1. december i Øksnehallen/DGI-Byen i København, er det landets ypperste forskere, teknologiledende virksomheder og mest innovative start-ups, der byder på teknologisk buffet på Michelin-niveau.

Konferencens hovedtaler og keynote er EU-kommissionens ledende næstformand Margrethe Vestager, der vil dele sine visioner for et stærkt europæisk digitalt lederskab gennem målrettede forsknings- og teknologisatsninger, særligt med fokus på hvordan vi udvikler og anvender AI.

Et andet hovednavn er topforsker Serge Belongie, professor og forskningsleder på det anerkendte Cornell University i New York. Som kommende professor på Datalogisk Institut og direktør for det kommende AI Pioneer Centre, et forskningscenter placeret i København med 350 mio. kr., der skal sende dansk forskning i kunstig intelligens helt til tops, vil Serge Belongie indvie publikum i nogle de nyeste forskningsområder, som vil kunne styrke samfundet i de kommende år. Eksempelvis til bedre diagnosticering på sundhedsområdet, til at løfte transportsektoren eller til at styrke den grønne dagsorden.  

Mød 90 udstillere af nye teknologier

På messen kan henved 5.000 besøgende møde 90 udstillende virksomheder, heriblandt Mærsk, AMBU, Develco og 3Shape, der viser deres nyeste teknologiske løsninger frem og inviterer jobkandidater indenfor. På messens start-up-område præsenteres helt nye forretningsideer.

Natasha Friis Saxberg, direktør for IT-branchen siger:

- Vi ser det som en klar fordel, at både store og små virksomheder kommer tæt på forskningsverdenen og drager direkte gevinst af de mange nye teknologier, der udvikles i disse år. Det er et samfundsmæssigt mål at løfte virksomhedernes konkurrenceevne og digitale muligheder gennem mødet med den nyeste viden fra universiteterne.

Blandt konferencens hovedsponsorer finder man IDA og Otto Mønsteds Fond:

- Det er fantastisk, når universiteterne går sammen og løfter os som digital nation. Et samlingspunkt for universitetsmiljøer og virksomheder er noget vi gerne støtter op om. Det harmonerer med vores overordnede formål om at støtte dansk handel og industri og de rigtig dygtige forskere, siger Nina Movin, adm. direktør i Otto Mønsted Fonden.

Emner