22. marts 2023

Stor fremgang i kvote 2-ansøgninger til datalogiske uddannelser på KU

Kvote 2

Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU) oplever i år en stigning i antallet af kvote 2-ansøgninger til bacheloruddannelserne, der har modtaget 10 procent flere ansøgninger end sidste år. Særligt uddannelsen Machine Learning og datavidenskab brager frem.

Studerende til Åbent Hus på DIKU 2023
Studerende til Åbent Hus på DIKU 2023

Den 15. marts var der ansøgningsfrist til bacheloruddannelserne i kvote 2, og i alt har 433 personer søgt en studieplads gennem kvote 2 på Datalogisk Instituts tre bacheloruddannelser: Datalogi, Datalogi-økonomi og Machine Learning og datavidenskab. Det giver en samlet stigning på lige under 10 procent. Til trods for, at Det Natur- og Biovidenskabelige fakultet, der almindeligvis trækker lange køer af nye studerende, oplever et mindre fald i antallet af kvote 2-ansøgninger til deres uddannelser i år, glæder fremgangen Ken Friis Larsen, lektor på DIKU og viceinstitutleder for undervisning: 

- Det er meget positivt at se den stigende interesse for vores bacheloruddannelser på DIKU, og med en dimittendledighed på kun to procent, betyder det, at vi fortsat kan være med til at løfte behovet for højtuddannede it-professionelle. Vi er selvfølgelig særligt glade for, at der er så mange, der har DIKU øverst på listen som førsteprioritet, selvom det betyder, at vi med stor ærgrelse må afvise mange af de motiverede ansøgere. 

Flere unge melder sig klar til at terpe kunstig intelligens

I år er årets store højdespringer bacheloruddannelsen Machine learning og datavidenskab, der i alt har modtaget næsten 20 procent flere ansøgninger end sidste år, og heraf 70,6 procent flere førsteprioritetsansøgninger gennem kvote 2 end forrige år.  

Den overvældende interesse for kunstig intelligens viser sig også hos KU’s nyoprettede bacheloruddannelse i Kognitions- og datavidenskab, der er kommet rigtig godt fra start med 119 kvote 2-ansøgninger, heraf 52 førsteprioritetsansøgninger. Uddannelsen er et samarbejde mellem Datalogisk Institut og Institut for Psykologi og har 40 studiepladser, heraf 4 i kvote 2. 

Det kommer ikke bag på Ken Friis Larsen, at det netop lige er de uddannelser, der er populære: 

- Interessen for kunstig intelligens er steget markant i de seneste år, og teknologien bliver stadig mere udbredt og anvendt i en lang række forskellige erhverv og industrier. På Datalogisk Institut og Københavns Universitet har vi nogle af Danmarks førende forskningsmiljøer inden for området. Det betyder, at vi kan uddanne højt kvalificerede it-professionelle med kompetencer, der dækker erhvervslivets behov for it-kyndige universitetskandidater, udtaler han. 

Ser man på tværs af hele Københavns Universitet, er der i alt modtaget 904 ansøgninger til universitetets IT-uddannelser, der udover de nævnte ovenfor tæller Informationsstudier, Kommunikation og it, Sundhed og informatik, hvoraf Datalogisk Institut også bidrager med undervisning og forskning til de to sidstnævnte bacheloruddannelser.

 

Kontakt

Ken Friis Larsen
Viceinstitutleder for uddannelse
kflarsen@di.ku.dk
Tlf. +45 51 94 65 45

Sarah Kjeldsen
Kommunikationskonsulent
sakj@di.ku.dk eller kom@di.ku.dk

Emner

Læs også