7. juli 2022

Unge drømmer om at læse en datalogisk uddannelse på Københavns Universitet

Ansøgning

Lysten til at læse en datalogisk uddannelse på Københavns Universitet er fortsat stor. Antallet af førsteprioritetsansøgninger fastholder sit høje niveau på trods af en generel tilbagegang i ansøgninger på landsplan.

Studerende på Datalogisk Institut
DIKU har i år modtaget 1.119 ansøgninger til bacheloruddannelserne, hvoraf 374 er førsteprioritetsansøgninger. Foto: IT Karrieredag 2022

Den 5. juli var der ansøgningsfrist til bacheloruddannelserne i kvote 1. I år har Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU) modtaget i alt 1.119 ansøgninger fra håbefulde unge, der har søgt om optagelse på de tre bacheloruddannelser: Datalogi, Machine learning og datavidenskab og Datalogi-økonomi. Heraf er 374 førsteprioritetsansøgninger til en af de tre uddannelser. Det er helt svarende til det antal, der sidste år satte DIKU øverst på ønskesedlen.  

Stor interesse trods færre ansøgninger på landsplan

Det høje ansøgertal er meget positivt set i lyset af en generel tendens med færre ansøgere til landets uddannelsesinstitutioner sammenlignet med corona-årene 2020 og 2021, hvor søgningen var ekstraordinær høj. 

Den store interesse for at studere på instituttet er en god nyhed for Martin Lillholm, viceinstitutleder for undervisning på DIKU:  

- Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at så mange unge har interesse for faget og ønsker at studere på Datalogisk Institut. Selvom vi i år oplever et generelt fald i antallet af ansøgere på landsplan, er vi glade for, at vi har formået at fastholde det samme høje antal førsteprioritetsansøgere som sidste år, udtaler han.   

Kompetencerne er efterspurgte

De mange ansøgere kan glæde sig til den 28. juli, hvor de får besked om, hvorvidt de er blevet optaget på DIKU, der i år tilbyder optagelse til 390 bachelorstuderende. Indtil da arbejdes der på at skabe den bedste studiestart for de mange nye studerende, der starter til september. Ifølge Martin Lillholm kan de se frem til en inspirerende og udfordrende studietid og et glohedt arbejdsmarked, som i stigende grad har brug for dem:

- Vi takker for alle ansøgningerne og ser frem til at møde alle vores nye studerende på DIKU. Vi er glade for, vi igen får lov til at uddanne mange unge mennesker, da de kompetencer vores kandidater kommer ud med, er stærkt efterspurgt i både det private erhvervsliv og i den offentlige sektor, siger han.

Ser man på tværs af hele KU er der i alt modtaget 1.859 ansøgninger fra unge, der søger om en plads på en af KU's IT-uddannelser, der udover de datalogiske ovenfor tæller Kommunikation og IT, Sundhed og informatik og Informationsstudier.

Se de seneste års ansøgningstal og optagelseskvotienter for DIKU

Kontakt

Martin Lillholm
Viceinstitutleder for uddannelse
grumse@di.ku.dk
Tlf. +45 26 20 74 41

Sarah Kjeldsen
Kommunikationskonsulent
sakj@di.ku.dk eller kom@di.ku.dk 

Emner

Læs også