DIKU's FemTech workshop

Er du kvindelig gymnasieelev og har du ingen eller lidt erfaring med programmering, så har du mulighed for at deltage i vores FemTech Workshops, hvor du kan prøve kræfter med at udvikle dit eget digitale produkt, samt møde både studerende og forskere fra Datalogisk Institut.

På workshoppen kommer du til at arbejde projektbaseret, og opleve at datalogi ikke bare er ting der foregår på en skærm, men også har en påvirkning på den virkelige verden. Du kommer til at programmere et mindre interaktivt produkt, som du kan tage med hjem og arbejde videre på.

Hvem kan deltage?

Vores FemTech workshops afholder vi for kvindelige gymnasieelever i 2.g og 3.g, der har valgt matematik på A-niveau, men ikke i forvejen har erfaring med datalogi eller programmering. Vi sender invitationer ud direkte via email til de danske, færøske og grønlandske gymnasier, og det er derfor ikke muligt at tilmelde sig direkte her fra hjemmesiden.

Vi bruger en inkluderende definition af kvinde, og kvindelig betyder, at også trans, genderqueer og ikke-binære elever er velkommen, samt alle der identificerer sig som kvinde.

Hvis du ikke er kvinde, eller ikke har fået en invitation via dit gymnasie, så har vi også en række tilbud, hvor alle er velkomne. Kig for eksempel forbi: Studiepraktik, Åbent hus, Gymnasiebesøg eller bliv studerende for en dag.

 

På Københavns Universitet arbejder vi for at skabe muligheder for, at alle kan lære om de digitale teknologier der omgiver os. Rundt om digitale teknologier vokser nye kulturer og nye måder at samarbejde på. Sundhedsplatformen dikterer fx hvordan læger, sygeplejerske, lægesekretærer samarbejder og mødes med patienter.

Med initiativer såsom workshops vil vi skabe muligheder for, at flere får interesse for datalogi, og måske selv en dag vil bidrage til udvikle nye datalogiske metoder. På den lange bane håber vi, at det kan være med til at bidrage til mere mangfoldighed, diversitet og inklusion i udviklingen af nye digitale teknologier og metoder.

 

 

Du kan læse om vores tidligere FemTech workshops her:

FemTech arrangeres som del af FemTech.dk på initiativ af Pernille Bjørn (professor og viceinstitutleder for forskning).

 

Hvad siger tidligere deltagere?