DIKU's FemTech workshop

Er du kvindelig gymnasieelev og har du ingen eller lidt erfaring med programmering, så har du mulighed for at deltage i vores FemTech Workshops, hvor du kan prøve kræfter med at udvikle dit eget digitale produkt, samt møde både studerende og forskere.

På workshoppen kommer du til at arbejde projektbaseret, og opleve at datalogi ikke bare er ting der foregår på en skærm, men også har en påvirkning på den virkelige verden. Du kommer til at programmere et mindre interaktivt produkt, som du kan tage med hjem og arbejde videre på.

Hvem kan deltage?

Vores FemTech workshops afholder vi for kvindelige gymnasieelever i 2.g og 3.g, der har valgt matematik på A-niveau, men ikke i forvejen har erfaring med datalogi eller programmering. Vi sender invitationer ud direkte via email til de danske, færøske og grønlandske gymnasier, og det er derfor ikke muligt at tilmelde sig direkte her fra hjemmesiden.

Vi bruger en inkluderende definition af kvinde og kvindelig og byder trans, genderqueer, og ikke-binære elever velkommen, samt alle der identificerer sig som kvinde.

Hvis du ikke er kvinde, eller ikke har fået en invitation via dit gymnasie, så har vi også en række tilbud hvor alle er velkomne. Kig for eksempel forbi: Studiepraktik, Åbent hus, Gymnasiebesøg eller bliv studerende for en dag.

 

 

 

Du kan læse om vores tidligere FemTech workshops her:

FemTech arrangeres som del af FemTech.dk, på initiativ af Pernille Bjørn (Professor, Viceinstitutleder for forskning).