26. maj 2023

Rekordstort fremmøde til IT Karrieredagen 2023

KARRIEREDAG

IT Karrieredagen 2023 på KU blev afviklet med rekordstort antal studerende. Mange nye relationer blev skabt.

Fra IT Karrieredag 2023
Fra IT Karrieredag 2023

Årets IT Karrieredag 12. maj for studerende med programmeringsfag bød allerførst på oplæg fra de 45 virksomheder i pitch-form, som kunne give de studerende en ide om, hvordan de skulle prioritere deres rute ind gennem labyrinten af udstillere i vandrehallen på HCØ.

Ud over karrieresamtaler kunne de studerende også få gode råd til at skrive det perfekte CV hos Jobindex og IT-Jobbank, de internationale studerende kunne hos SCIENCE Uddannelse og Københavns Erhvervshus få rådgivning om det danske arbejdsmarked og høre om særlige forløb. Endelig var der også hjælp at hente for interesserede i Innovation og Entrepreneurship hos både SCIENCE Innovation Hub og Copenhagen Science City.

Som noget nyt var også Specialisterne, som samarbejder med en række danske virksomheder om sourcing af IT-talenter, inviteret med til at yde rådgivning til neurodiverse studerende, der kan have gavn af deres viden mhp. at komme godt om bord i erhvervslivet efter endt studie.

Ny rekord: 600 studerende deltog

Publikumsrekorden på ikke færre end 600 studerende, PhD-studerende og Post-docs skabte ind i mellem lange kødannelser ved særligt populære stande. Den meget aflange og smalle vandrehal i HCØ-bygningen er ikke designet til at huse karrieremesser, men har alligevel gennem de sidste ca. 10 år dannet den faste ramme om DIKUs karrieredag i maj, som det største sammenhængende indendørs areal på Nørre Campus, hvor de allerfleste studerende har deres hverdag.

Denne fredag i maj skinnede solen fra en skyfri himmel ind gennem de store gulv-til-loft vinduer, hvilket skabte sved på panden hos både udstillere og studerende. Der blev flittigt hentet vandflasker og senere skyllet igennem med en fadøl fra fredagsbaren.

Arrangørerne (DIKU-ansatte) kan endnu engang glæde sig over en vel overstået karrieredag med søde og positive tilbagemeldinger fra mange af deltagerne. Se highlights og snapshots fra dagen:

One Minute of Madness session Auditorium 1 fyldt med studerende
karrieremesse i HCØ karrieremesse i HCØ Bygningen på KU
karrieremesse i HCØ Bygningen på KU karrieremesse i HCØ Bygningen på KU
karrieremesse i HCØ Bygningen på KU karrieremesse i HCØ Bygningen på KU
karrieremesse i HCØ Bygningen på KU karrieremesse i HCØ Bygningen på KU
karrieremesse i HCØ Bygningen på KU

Emner