5. februar 2024

DCR Solutions gør lovtekster lette at forstå med kunstig intelligens

Case

DCR Solutions har med hjælp fra Datalogisk Institut udviklet en løsning, som gør det muligt at afkode komplekse lovtekster vha. af avancerede sprogalgoritmer

En stak af gamle bøger foran en bogreol
DCR Solutions digitale løsninger gør, at ansatte ikke længere skal sidde med snuden nede i lange lovtekster

DCR Solutions har gennem et forløb i AI Denmark og i samarbejde med Datalogisk Institut på Københavns Universitet optimeret deres teknologi, så det nu er nemmere at forstå komplicerede lovtekster. Det betyder, at det er blevet lettere for borgere, ansatte og andre, der interagerer med kommunale lovtekster, at både forstå og overholde dem. 

Projektet blev kickstartet med en case leveret af Kommunernes Landsforening, der omfattede formularer og procesbeskrivelser til behandling af landzonetilladelser. Med input fra erfarne advokater i udviklingsprocessen er der blevet skabt en sprogalgoritme, som skaber en mere intuitiv og brugervenlig tilgang til komplekse juridiske tekster.  

Det er Thomas Hildebrandt, som er professor i softwareudvikling på Datalogisk Institut, som har hjulpet med at udvikle de avancerede sprogalgoritmer. 

Morten Marquard, stifter og CEO i DCR Solutions, er glad for samarbejdet og udtaler:

- Det har været en fantastisk mulighed og ressource for os at indgå i et samarbejde med Datalogisk Institut. Vores services er relevante mange steder, men Datalogisk Institut tænkte os ind i en kontekst, vi ikke selv havde overvejet.  

Gennem samarbejdet er der blevet udviklet en teknologi, som er til stor gavn for borgere eller ansatte, som støder på lovteksterne i deres daglige virke. Og det styrker DCR Solutions' position som frontløber inden for digitalisering af tungt regulerede industrier, hvor organisationer ikke blot sparer tid og omkostninger, men også sikrer overholdelse af love og regler på højeste niveau.  

Er du interesseret i at høre, hvordan din organisation eller virksomhed kan drage fordel af Datalogisk Instituts ressourcer, og hvordan I kommer i gang, kan du læse mere om forskningssamarbejde her.  

Kontakt

Anders Pall Skött
Teamleder, Erhverv og Innovation
23 81 05 86
anders.pall@di.ku.dk 

Emner

Læs også