9. februar 2024

Unumed giver læger en hjælpende hånd

Case

Unumed har med hjælp fra Datalogisk Institut udviklet en prototype, som via kunstig intelligens kan hjælpe læger med at aflæse røntgenbilleder.

Hånd peger på et røntgenbillede
Unumed og Datalogisk Institut vil gøre livet lettere for radiologer og læger, når de skal analysere røntgenbilleder af brystkassen.

En af de store udfordringer ved at anvende kunstig intelligens i sundhedssektoren er at designe løsninger, som er enkle at bruge og nemme at forstå. Og så må de heller ikke forstyrre de arbejdsgange, lægerne er vant til. Af netop den årsag opstod ideen til et forløb i AI Denmark for Unumed, hvor det er Datalogisk Institut, som har bidraget til en mulig løsning.  

Unumed har allerede udviklet en løsning, som kan hjælpe radiologer med at analysere og prioritere de mange tusind røntgenbilleder af brystkassen, der dagligt tages på et hospital. De manglede dog sparring til at designe en brugergrænseflade, som vil gøre det lettere for radiologer og læger at tage løsningen i brug.  

Med hjælp fra Tariq Osman Andersen, Lektor på Datalogisk Institut, har samarbejdet resulteret i en prototype og brugerstudier.  

 Forløbet har givet en uvurderlig tidlig indsigt i, hvordan Unumed fremover skal designe sit produkt på en brugervenlig måde for at maksimere optagelsen af AI-algoritmen, siger Chief Science Officer i Unumed, Marco Fraccaro. 

Er du interesseret i at høre, hvordan din organisation eller virksomhed kan drage fordel af Datalogisk Instituts ressourcer, og hvordan I kommer i gang, kan du læse mere om forskningssamarbejde her

Kontakt

Anders Pall Skött
Teamleder, Erhverv og Innovation
23 81 05 86
anders.pall@di.ku.dk 

Emner

Læs også