16. februar 2024

Deon Digitals SFI-system kan revolutionere værdipapirshandlen

Case

Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU) har udgjort forskningsgrundlaget i et testforløb af Deon Digitals Smart Financial Instruments system (SFI-system), som viser lovende resultater.

Mand sidder ved computer og blockchain-grafik svæver i luften
Deon Digital og Datalogisk Institut vil gøre det nemt og sikkert at købe og sælge obligationer og digitale aktiver.

Deon Digital har i samarbejde med DIKU, Agreena ApS, BEC Financial Technologies a.m.b.a. og Capital Market Partners A/S gennem fire forløb, støttet af Copenhagen Fintech, vist, at deres Smart Financial Instruments system (SFI-system) har potentiale til at revolutionere processer i forbindelse med værdipapirhandel. 

SFI-systemet er som en tryg og hurtig digitalkasse for handel med penge og investeringer. Det gør det lettere og mere sikkert for borgere og virksomheder at købe og sælge fx obligationer og digitale aktiver. Alt sker næsten øjeblikkeligt, og alle informationer bliver gemt på en meget sikker digital platform. Det hjælper med at reducere fejl og gør finansielle transaktioner mere pålidelige og gennemsigtige.

De fire forløb med Copenhagen Fintech viste så gode resultater, at alle involverede parter blev inviteret i Finanstilsynets FT Lab, som har til hensigt at skabe et sikkert miljø, hvor udvalgte virksomheder kan afprøve nye teknologier og forretningsmodeller inden for det finansielle område. Her viste SFI-systemet også sin nytteværdi.  

Fritz Henglein, professor på Datalogisk Institut samt forskningsdirektør hos Deon Digital, fremhæver betydningen af forløbet og den værdifulde dialog mellem virksomheder, universiteter og tilsynsmyndigheder: 

  Testforløbet har været afgørende for at demonstrere den betydelige nytteværdi af SFI-systemet, og hvordan det kan transformere kapitalmarkedsinfrastrukturen. 

Denne vellykkede test har ikke kun gavnet Deon Digital, men har også bidraget til at berige finansverdens forståelse af DLT-teknologien og dens potentiale i praksis. Samlet set har hele forløbet skabt et frugtbart forum for udveksling af viden og erfaring mellem virksomheder, tilsynsmyndigheder og universiteter inden for DLT, kapitalmarkedsinfrastruktur og -regulering.  

Er du interesseret i at høre, hvordan din organisation eller virksomhed kan drage fordel af Datalogisk Instituts ressourcer, og hvordan I kommer i gang, kan du læse mere om forskningssamarbejde her.

Kontakt

Anders Pall Skött
Teamleder, Erhverv og Innovation
23 81 05 86
anders.pall@di.ku.dk 

Emner

Læs også