En rigtig sund salami
Research output: Contribution to journal › Journal article › Communication
Om spegepølsen på din rugbrød er sund, drejer sig i fremtiden måske ikke kun om fedtprocenter, kødindhold og tilsætningsstoffer. På Landbo¬højskolen undersøger to forskere, om de ved hjælp af mælkesyrebakterier kan gøre spegepølsen så sund, at den ligefrem forbedrer vores helbred. Det er functional foods, det handler om. Functional foods er nemlig ikke kun vingummier med vitaminer i. Det kan også være det, at man erstat¬ter de mælkesyrebakterier, man i forvejen bruger under fremstillingen af spegepølsen med nogle, der har samme gavnlige effekt for mavetarm¬kanalen som for eksempel yoghurt og Cultura har. Det er netop hvad lektor Birgitte Budde og ph.d.-studerende Trine Danø Klingberg fra Institut for Fødevarevidenskab arbejder med. Det færdige produkt skulle gerne ende med at blive en spegepølse, som forbedrer vores helbred ved blandt andet at forstærke kroppens forsvar mod sygdomsfremkaldende bakterier.
Udgivelsesdato: Oktober
Udgivelsesdato: Oktober
Original language | Danish |
---|---|
Journal | BioInfo Nyt |
Pages (from-to) | 1-5 |
Number of pages | 5 |
Publication status | Published - 2005 |
- Former LIFE faculty
Research areas
ID: 7973871