50-års jubilæum

I 2021 fejrede Datalogisk Institut sit 50 års jubilæum som Danmarks første datalogiske institut (med et års forsinkelse på grund af Coronapandemien). Med Datalogisk Instituts grundlæggelse i 1970 tog datalogien for alvor form i Danmark, og datalogiforskere og -studerende har siden dannet grundlag for vores samfunds accelererende teknologiske transformation.

Gennem en række aktiviteter i 2021 så vi tilbage, men mest af alt fremad og satte fokus på, hvor datalogien bevæger sig hen, hvad udfordringerne kan være, og hvem der skal udvikle fremtidens teknologi. Kronen på værket var vores store jubilæumsevent, "50 år med datalogi", som blev afholdt den 10. november 2021 i samarbejde med Dansk Industri.

Politikere, beslutningstagere, erhvervsledere, mediefolk, internationale eksperter og andre fagfolk med forbindelse til datalogiens verden var inviteret til en festlig dag med workshops, udstillinger og tankevækkende talks fra talere som Margrethe Vestager, Serge Belongie og Anne Marie Engtoft Larsen i Industriens Hus.